• 4

Đurić učestvovao na Zajedničkoj konferenciji vojnih lidera Ohaja

Đurić je u obraćanju izrazio zahvalnost komandantu Džonu Herisu i pripadnicima Nacionalne garde Ohaja na petnaestogodišnjem partnerstvu s Vojskom Srbije, koje je vremenom preraslo u iskreno prijateljstvo, kako pripadnika oružanih snaga, tako i dva naroda

  • 4
Marko Đurić

Foto: Twitter/@markodjuric

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić učestvovao je na Zajedničkoj konferenciji vojnih lidera Ohaja kao počasni gost general-majora Džona Herisa, komandanta Nacionalne garde Ohaja, s kojom sarađuje Vojska Srbije, saopštila je Ambasada Srbije.

Đurić je u obraćanju izrazio zahvalnost komandantu Džonu Herisu i pripadnicima Nacionalne garde Ohaja na petnaestogodišnjem partnerstvu s Vojskom Srbije, koje je vremenom preraslo u iskreno prijateljstvo, kako pripadnika oružanih snaga, tako i dva naroda.

- Zvezda vodilja u godini kada obeležavamo dva značajna jubileja - 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD i 15 godina Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja, jeste naša zajednička istorija kao osnov naše zajedničke budućnosti, naše istorijsko savezništvo u oba svetska rata u kojima smo se, rame uz rame, borili za zajedničke vrednosti i principe na kojima su danas zasnovane naše dve nacije - rekao je Đurić.

Ambasador Đurić izrazio je zahvalnost general-majoru Herisu na posebno ukazanoj časti da govori na takvom skupu, što, kako je dodao, svedoči upravo o dubini i jačini partnerstva Srbije i Ohaja.

Đurić je preneo vojnom vrhu Ohaja pozdrave predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića.

- Srbija pamti i uvek će pamtiti podršku, pomoć i prijateljstvo Nacionalne garde Ohaja i naroda Ohaja. Raduje me što je naša saradnja prevazišla vojne okvire, proširivši se i na segmente ekonomije i obrazovanja. Nastavićemo da pronalazimo i negujemo i druge zajedničke niti našeg prijateljstva - dodao je Đurić.

Zajednička konferencija vojnih lidera organizuje se jednom godišnje u glavnom gradu Kolumbusu, isključivo je vojnog karaktera i okuplja najviše pripadnike Nacionalne garde Ohaja.

Ambasador Đurić prvi je i jedini strani ambasador kome je upućen poziv i ukazana čast da se obrati na toj Konferenciji, dodaje se u saopštenju Ambasade.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja znam sta je sigurno radio...

    Tapsao i tapsao a jevrejska majka ponosna na svog tapsaca...

  • Boban

    O kakvom ovaj prijateljstvu prica? pa ti isti su nas 1999 godine ubijali a vas politicare i slicne vama treba da je sramota sto ubice nase dece nazivate prijateljima sramite se!.

  • Stojko

    Djuric je pravi lider, pravi liderski mentalitet i pojava koju bi ljudi pratili i u dobru i u zlu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima