≫ 

Nova sednica u Skupštini Srbije: Na dnevnom redu obrazovanje, rodna ravnopravnost i dikskriminacija

Skupština Srbije počela je novu sednicu na čijem su dnevnom redu predlozi zakona o izmenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i o zabrani diskriminacije, kao i Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti

  • 3
SKUPSTINA PROLECE ZASEDANJE Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Skupština Srbije počela je novu sednicu na čijem su dnevnom redu predlozi zakona o izmenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i o zabrani diskriminacije, kao i Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Pred poslanicima je i Predlog zakona o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca, koji je podnela Skupština AP Vojvodina, Predlog zakona o izmeni Zakona o planiranju i izgradnji, kao i Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju.

Raspravljaće se i o izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, Predlogu zakona o metrou i gradskoj železnici.

Pored toga Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o međunarodnom povremenom prevozu putnika autobusima, na dnevnom redu je i lista kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

Video: Srbija dobila novu vladu, Ana Brnabić drugi put premijerka

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    18. maj 2021 | 13:57

    Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti.Sam naslov je problematican jer nasi zakoni i Ustav ne priznaju rodove vec samo polove.Postoje samo dva pola - muski i zenski a oni bi da uvedu koliko hoce rodova.Srednji rod, medjurod, polurod, itd.

  • nikolas

    18. maj 2021 | 12:39

    TUGA!!!!!

  • Čeda

    18. maj 2021 | 12:26

    Kad nema pametnijih tema,mlate praznu slamu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA