Kurti i dalje odbija formiranje ZSO, posle sastanka sa Palmerom i Lajčakom rekao i zbog čega

Premijer privremenih prištinskih institucija je potvrdio da će sredinom juna imati prvi sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru dijaloga Beograda i Prištine

  • 4
Albin Kurti, Aljbin Kurti Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da će pregovori sa Beogradom biti principijelni i pošteni, da će Priština biti tretirano kao ravnopravna strana i da neće biti formirana monoetnička udruženja, prenosi Reporteri.

Kurti je, nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom i izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, potvrdio da će sredinom juna imati prvi sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Kurti je naveo da Kosovo ne može imati provincije koje dele građane, pa stoga ne može imati ni ZSO.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Matju Palmer i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak sastali su se juče i danas sa liderima Kosova.

Palmer i Lajčak sastali su se juče sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem i zamenikom premijera Besnikom Bisljimijem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicago

    1. jun 2021 | 14:17

    Stvaroooo, a dok ste ziveli u Jugoslaviji tada ste mogli da formirate vase etnicke grupe, pa onda napadate policiju i vojsku. Do duse i danas ste od Kosmeta napravili etnicku grupu, jer ste isterali Srbe, Rome, Muslimane i sve ostale NEalbanske populacije, i o cemu ti baljezgas?!?!?!?

  • Josip

    1. jun 2021 | 14:51

    Stoku poslati svu u zatvor a neke i u Hag i veći onima jel vam se ne sviđa u Srbiji napustite u roku dan sve i vratite pasoše i gotovo i mir na Balkanu

  • Vitez Koja

    1. jun 2021 | 16:02

    Pa da, krajnje logično.Sigurno su i ova dvojica bili oduševljeni takvom Kuretovom genijalnošću.Ovo mi liči kao kada Flojd(film nacionalna klasa) objašnjava što ne može u vojsku.Kakvo mlaćenje prazne slame.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA