≫ 

Mladić ceo život nosio jedan prsten, on ga odao pre hapšenja: Sad se pojavio sa novim na istoj ruci

Mladić prsten nosi na domalom prstu leve ruke

  • 22
Ratko Mladić, Hag, Haški tribunal suđenje, presuda Foto: Jerry Lampen / AFP / Profimedia

U Hagu je danas izrečena drugostepena presuda nekadašnjem glavnom komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću, koji se u sudnici pojavio dobro raspoložen. Pažnju je privukao neobičan prsten na njegovoj ruci.

Po dolasku u sudnicu Ratko Mladić je bio dobro raspoložen, pa je tokom fotografisanja imitirao pokrete fotoreportera.

Međutim, pažnju je privukao neobičan prsten na njegovoj levoj ruci.

Kako može da se primeti sa fotografije, oblik prstena podseća na poglavicu. Mladić prsten nosi na domalom prstu leve ruke.

Kako je poznato, haški optuženik je ceo svoj život na istom tom prstu nosio zlatni pečatni prsten sa crnim poludragim kamenom.

Ratko Mladić, Radovan Karadžić Zlatni pečatni prsten sa crnim poludragim kamenom koji je Mladić nosio skoro ceo život Foto: MICHAEL EVSTAFIEV / AFP / Profimedia

Priča se da je misteriozni prsten nosio čak i tokom rata.

Međutim, taj prsten bio je jedan od glavnih razloga njegovog hapšenja. Naime, kako su ranije objavljivali mediji, policijski doušnik je identifikovao bivšeg generala upravo po ovom detalju.

Nakon što je primećen ovaj detalj, Mladić je brzo lociran u mestu Lazarevo, a situacija se potpuno preokrenula nakon što je policiji stigla dojava o Miloradu Komadiću, kao osobi koja bi mogla biti Mladić.

Specijalci su sproveli brzu akciju hapšenja a Mladić, koji je u kući bio sa rođakom, i nije pružao otpor.

Uhapšen je na spavanju a policija nije naišla na otpor jer nije ni bio naoružan.

Inače, Mladić je sa pečatnim prstenom otišao i u pritvor Haškog tribunala. Međutim, nakon određenog vremena ovaj nakit je dao sinu Darku, što su mediji primetili i objavili.

Video: Ratko Mladić pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceka

    8. jun 2021 | 16:29

    Nije njega prsten odao nego ga vlast izdala, nazalost.

  • SRBIJA

    8. jun 2021 | 16:43

    Gledam sa knedlom u grlu sve ovo bas se osecam onako besno, jadno ne znam ni da definisem. Pa zar smo sve mi kriv zar smo krivi samo zato sto smo SRBI, zar je neko kriv ko je branio svoj kucni prag. Booze da li smo izabrani za najtezi teret samo zato sto smo SRBI. Sta je sa Srbima pobijenim svom tom decom poklanom dokle bre ovo ide!? Sudije katastrofa da nekomentarisem na stranu to. Slusaj Vucicu neko ce od ovih tvojih pratiti ove komentare i citati veceras su sve oci uprte u tebe jer zastupas ne Srbiju nego sve Srbe u svetu, nisam niti tvoj glasac niti simpatizer ali vecera bar dostojanstveno i cvrsto na toj sednici UN ne sme nam se ovako nesto desavati nikada, nijedan Srbin vise ne sme biti izručen toj bagri

  • ✍️

    8. jun 2021 | 16:37

    Izdali ga . Kakav prsten . Žalosno ☹️☹️☹️☹️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA