≫ 

Vučić pred razgovore u Briselu: Nije vreme za velike reči, već za čvrst stav

Na pitanje da li je dobio neki savet od vladika uoči razgovora u Briselu, predsednik je istakao da nije vreme za velike reči, već za borbu koja je pred Srbijom

  • 13
ZLATIBORSKI OKRUG POSETA VUCIC Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog.

Na pitanje da li je dobio neki savet od vladika uoči razgovora u Briselu, predsednik je istakao da nije vreme za velike reči, već za borbu koja je pred Srbijom.

- Nisu laki dani pred nama, situacija nije ružičasta, i nije vreme za velike reči, već za čvrst stav. Vreme je da pokažemo koliko smo za dijalog, koliko nam je važno d agledamo u budućnosz. sačuvamo mir i stabilnost ali to ide teže, jer Albanija napada svakodnevno - rekao je predsednik za TV Pink.

Povodom tužbi za genocid od Kurtija, predsednik ističe da time dokazuje da on nije spreman za dijalog.

- Evo ja mu kažem da ne preti, može da tuži, ali to pokazuje da on je on protiv dijaloga. On može da dovede neke ljude, možemo i mi, ali to opet pokazuje da nije spreman na dogovor. U Brisel vredi ići, jer nemate alternativu u razgovoru, jer je svaki razgovor bolji od ispaljenog metka. ja hoću da sačuvam mir - dodao je predsednik.

- Vi vidite koliko Srbija napreduje, iako je ovo najsiromašniji deo naše zemlje. Ali, ako oni to ne žele i ako misle da time ucenjuju i prete, neka nastave sa tim - dodao je predsednik povodom svakodnevnih napada Albanaca i Kurtija.

- Voleti svoju naciju, nije ništa loše, to je kao da volite svoju porodicu. Autošovinizam je imanentan beogradskim kvazi intelektualcima, i srećan sam što moja pamet neće dosegnuti taj nivo koliko oni mrze svoj narod, dodao je predsednik povodom Hrvatske.

Protesti u Zrenjaninu

Povodom protesta u Zrenjaninu i pokušaja dela opozicije da oteraju investitore iz ovog grada, predsednik ističe da se povodom svega neprijatno oseća, jer to može da otera investitore.

- Užas koliko se neprijatno osećam pred ljudima koji treba da ulože 850 miliona evra. Od toga će Zrenjanin da živi, a mogu da ih oteraju. Uprkos svim problemima, nekima smetaju petlje, putevi s ove, one strane. Ja razumem da svako hoće da vidi zelenilo, ali mi smo se svi doselili u zgrade, pustite ljude. Posadili smo sto puta više drveća, nego vi svi zajedno - objasnio je Vučić.

U samom vrhu Evrope

Predsednik se dotakao i uspeha koji je Srbija postigla, najavivši da će ponovo biti u samom vrhu Evrope, samo ako budemo marljivi i vredni.

- Ne mogu da verujem da neko ima tako neodgovoran i neozbiljan pristup. Morate da razgovarate sa svima, kao što morate da dovodite investitore. Mislite da je neko srećan u Evropi, ko ne daje nikakve pare nama, mi budemo ispred njih. A to možemo samo ako smo vredni, marljivi, i opet možemo da budemo prvi ili drugi u Evropi. Nemojte da imate iluzije. Njegova Svetost mi je rekao: "Čestitamo, sjajni su uspesi, ali što mora da se priča o tome?" Zamislite da ne smem da pričam o stopi rasta, stopi javnog duga? - pitao se predsednik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    13. jun 2021 | 15:00

    Imenjace oni nevole uspeh i istinu.

  • Zeljko

    13. jun 2021 | 14:27

    Tako je, čvrst stav i nema popuštanja, i dokle god je Vučić na vlasti Kosovo i Metohija ostaje deo Srbije.

  • Biljana M

    13. jun 2021 | 15:37

    Srbija ima stav i postoje granice preko kojih nikada nece preci. Interesi njenog naroda uvek ce biti na prvom mestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA