Predsednik privremenih institucija u Prištini: Dosadašnji format dijaloga je bio pogrešan

Predsednik Skupštine privremenih institucija u Prištini Glauk Konjufca izjavio je danas da bi način dijaloga sa Beogradom trebalo da se promeni

  • 1
KIM PRISTINA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Skupštine privremenih institucija u Prištini Glauk Konjufca izjavio je danas da bi način dijaloga sa Beogradom trebalo da se promeni i da je dosadašnji format bio pogrešan.

- Dijalog sa Srbijom trebalo bi da se zasniva na onome što se dogodilo 14. februara, a to je veliki politički rezultat - rekao je Konjufca, prenosi Ekonomija online.

Na izborima na Kosovu i Metohiji, održanim 14. februara ove godine, pobedio je pokret "Samoopredeljenje", čiji lider Aljbin Kurti je stao na čelo vladu privremenih institucija u Prištini.

- Ubeđen sam da će premijer Kurti narednog dana i na sastancima dostojanstveno predstaviti šta se dogodilo 14. februara, kada su građani rekli dosta brojnim stvarima, poput dijaloga sa Srbijom - kaže Konjufca.

On smatra da je format dijaloga uspostavljen 2011. godine bio pogrešan i da je uzrokovao dosta štete, posebno na polju pravosuđa.

- Potreban nam je novi format dijaloga, koji garantuje građanima Kosova da se to neće ponoviti - rekao je Konjufca i ponovio da je u dijalogu "ključno" da Beograd prizna Kosovo.

On je istakao da je ključno da Srbija prizna Kosovo, a Aleksandar Vučić novu realnost.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA