• 0

Vučević na sastanku sa ambasadorom Egipta: Dobri odnosi jaka osnova za mnoge bilateralne projekte

Na sastanku je bilo reči i o inicijativi da Novi Sad i Aleksandrija, koja je drugi po veličini grad u Egiptu, uspostave bliže odnose, s obzirom na zajedničke karakteristike dva grada

  • 0
Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada

Miloš Vučević / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Arapske Republike Egipat Amr Alguvejli razgovarali su danas u Gradskoj kući o mogućnostima za razvijanje saradnje na planu ekonomije, turizma i u oblasti kulture.

Takođe, govorili su i o inicijativi da Novi Sad i Aleksandrija, koja je drugi po veličini grad u Egiptu, uspostave bliže odnose, s obzirom na zajedničke karakteristike dva grada.

Zvaničnici su ocenili da je negovanje multikulturalizma veoma važno na putu ka humanijem društvu, i da je to zajedničko dvema sredinama.

Oni su se složili da su izuzetno dobri odnosi između Srbije i Egipta jaka polazna osnova za mnoge bilateralne projekte i aktivnosti na nivou lokalnih zajednica.

Kao važan aspekt saradnje istaknuta je podrška srpskim i egipatskim kompanijama u ostvarivanju poslovnih poduhvata.

Gradonačelnik Vučević i ambasador Egipta konstatovali su da i projekat Evropska prestonica kulture predstavlja platformu koja ima veliki potencijal za zajedničko angažovanje, te da je kulturni turizam grana koja sve više doprinosi privredi.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima