Selaković: Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom uprkos njihovim opstrukcijama

Šeg srpske diplomatije sastao se danas sa ambasadorom Italije Кarlom Lo Кašom kojem je preneo posvećenost Srbije u dijalogu što je, kako je rekao, pokazano i na poslednjem sastanku u Briselu "uprkos opstrukciji i potpuno nekonstruktivnom odnosu Prištine"

  • 2
SRBIJA DKP SELAKOVIC Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Italije Кarlom Lo Кašom kojem je preneo posvećenost Srbije u dijalogu sa Prištinom što je, kako je rekao, pokazano i na poslednjem sastanku u Briselu "uprkos opstrukciji i potpuno nekonstruktivnom odnosu Prištine".

Na sastanku je bilo reči i o predstojećoj poseti italijanskog ministra spoljnih poslova i međunarodne saradnje Luiđija Di Maja Beogradu 21. i 22. juna.

Selaković je poručio da Srbija veoma pridaje značaj daljem razvoju ukupnih odnosa sa Italijom, koji se odvijaju u duhu prijateljstva i bliskih veza između ova dva naroda.

On je istakao je da se saradnja Srbije i Italije razvija na nivou strateškog partnerstva, kao i da se to ogleda u visokom nivou političkih i ekonomskih odnosa i razgranatoj i uspešnoj saradnji na brojnim poljima.

Selaković je dodao da bi za odnose dveju država bilo korisno da se u bliskoj budućnosti održi četvrta zajednička sednica vlada.

Srpski šef diplomatije je poručio da je ekonomska saradnja jedan od prioriteta i podvukao da je Italija jedan od najznačajnijih investitora u srpsku privredu, izrazivši zadovoljstvo zbog činjenice da nivo trgovinsko-ekonomske razmene između Srbije i Italije u prva četiri meseca ove godine beleži rast.

Selaković je zahvalio Italiji na podršci Srbiji u procesu evropskih integracija, posebno naglasivši činjenicu da je Italija jedna od najglasnijih zagovornica proširenja Unije.

Video: Vučić o susretu s Kurtijem: Došao sam da te pitam kad ćeš da priznaš nezavisno Kosovo? Nikad!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    18. jun 2021 | 18:15

    A što bi vi dalje razgovarali sa šiptarima, da im još ustupate državnička prava i onda da ih priznate?

  • Roki

    18. jun 2021 | 15:24

    O čemu više pričati prošlo 22 od bombardiranja tu neko ne govori istinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA