• 1

Ministru Udovičiću zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije

Poseta ministru Udovičiću najavljena je u skladu sa svim procedurama Sporazuma o zvaničnim posetama i na vreme

  • 1
Vanja Udovičić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Privremene vlasti u Prištini noćas su posle ponoći poslale obaveštenje da zabranjuju ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću.

Ministar Udovičić je danas trebalo da na Prištinskom Univerzitetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici razgovara da mladima i podeli im stipendije i potom obiđe Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, ali su vlasti privremenih insitucija u Prištini bez ikakvog povoda i obrazloženja zabranile njegovu posetu.

Njegov boravak na KiM uredno je najavljen oficiru za vezu u skladu sa svim sporazumima i ustaljenim procedurama, ali je uprkos tome Priština jednostrano i samovoljno odlučila da mu posetu ne dozvoli, a obaveštenje o tome poslato je noćas u gluvo doba, što je još jedan vid perfidnog iživljavanja Prištine, navodi se u Saopštenju za javnost direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.

Najnovija zabrana pokazuje svu osionost i bahatost vlasti u Prištini koje odbijaju i svaku vrstu saradnje, dijaloga i dogovora, ali i nemoć Evropske unije da osigura i garantuje poštovanje sporazuma i civilizovano postupanje albanskih političara, dodaje se u saopštenju.

- Zabraniti ministru sporta da poseti decu nije samo pokušaj da mu se onemogući da obavlja svoj posao, već i anticivilizacijsko divljaštvo usmereno ka mladima. Uprkos tome, sve ove barijere i zabrane neće nas sprečiti da nastavimo da pomažemo našem narodu u južnoj pokrajini i još snažnije i odlučnije ćemo se zalagati da gradimo sigurniju i bolju budućnost za njihov ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji.

- Poseta ministru Udovičiću najavljena je u skladu sa svim procedurama Sporazuma o zvaničnim posetama i na vreme. O ovom, još jednom u nizu, bahatom ponašanju Prištine, koja krši sve sporazume, obavestićemo i sve nadležne međunarodne institicije.

Priština potvrdila da je zabranila ulazak Udovičiću na KiM

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore potvrdilo je da nije dozvolilo srpskom ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću na uđe na teritoriju KiM, ne navodeći razloge za donošenje takve odluke.

- Potvrđujemo da Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore nije odobrilo zahtev ministra Vlade Srbije za ulazak u Republiku Kosovo - navodi ministarstvo za prištinski Zeri.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tako nama treba

    Neka kad smo glypi do neba ovaj plasljivi ne sme da pisne.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima