Vučić i Nibel: Srbija ključna zemlja u regionu

Prvi potpredsednik vlade je, sumirajući posetu Berlinu, kazao da je sa nemačkim zvaničnicima vodio značajne razgovore o evropskoj budućnosti Srbije, ali da je bilo reči i o izjavama o priznavanju Kosova i trgovini organima

  • 1

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija zainteresovana za nove nemačke investicije, ali i unapređenje ekonomske saradnje i ocenio da je Nemačka jedan od "naših značajnijih ekonomskih partnera".

Na kraju dvodnevne posete Nemačkoj, Vučić se sastao sa ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Dirkom Nibelom. Na sastanku su, kako se dodaje, razmatrane mogućnosti jačanja ekonomske saradnje, posebno u oblasti energetike, kao i realizacije Memoranduma o razumevanju, koji su u Berlinu potpisale obe strane.

Ministar Nibel je potvrdio da je Srbija za Nemačku ključna zemlja u regionu i izrazio spremnost nemačke strane za dalja ulaganja u energetsku oblast u Srbiji u cilju unapređenja energetske efikasnosti.

Sumirajući posetu, Vučić je izjavio da je sa nemačkim zvaničnicima vodio značajne razgovore o budućnosti i evropskoj budućnosti Srbije, o Kosovu i Metohiji i onome što se od Srbije očekuje i što treba da učini da bi došla do članstva u EU.

- Vi znate da nisam uvek optimističan. Mi znamo šta je ono što ne možemo da učinimo, ali takođe, znamo i šta su nam obaveze i šta možemo i šta moramo da učinimo - rekao je Vučić.

On je naglasio da se istovremeno mora razmišljati o našem narodu i njegovom ekonomskom boljitku i u vezi sa tim su, kako je naglasio, i vođeni razgovori u Berlinu.

On je potvrdio da je u razgovorima bilo reči "o svim najkonkretnijim pitanjima", uključujući izjave o priznavanju Kosova i trgovini organima, ali nije želeo da iznosi detalje.

Vučić je ocenio da i doček koji mu je priređen u Berlinu pokazuje koliki je značaj Sbije danas i šta Srbija može da predstavlja ubuduće u odnosima sa Nemačkom i u EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crnogorac

    12. septembar 2012 | 18:50

    nije htio da iznosi detalje jer je rekao da ce da prizna kosovo kad dodje vrijeme za to,uh uh a vi nas kritikujete da smo vas izdali zbog kosova eto sami sebe izdajete i brat brata ce izdati u srbiju samo ako bude imao korist kakvu od toga to vam je u krvi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA