≫ 

Brnabić razgovarala sa odlazećim ambasadorom Katara: U fokusu bilateralni odnosi i dalja saradnja

Predsednica vlade izrazila je očekivanje da će, politički bilateralni odnosi, koje je usporila epidemiološka kriza, biti intenzivirani, kako bismo uspeli da iskoristimo sve mogućnosti za saradnju naših zemalja

  • 0
Vlada Srbije, Ana Brnabić, ambasador Katara Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Katara, šeikom Mubarakom bin Fahada Al Tanijem, koji završava mandat u Srbiji, o bilateralnim odnosima i daljem jačanju saradnje dve države.

Predsednica vlade izrazila je očekivanje da će, politički bilateralni odnosi, koje je usporila epidemiološka kriza, biti intenzivirani, kako bismo uspeli da iskoristimo sve mogućnosti za saradnju naših zemalja.

Ona je zahvalila za podršku i pomoć u medicinskoj opremi koju je ova država uputila Srbiji tokom epidemiološke krize, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ambasador Al Tani istakao je da su tokom njegovog mandata potpisani sporazumi u oblasti privrede, trgovine, ekonomske saradnje, a da se očekuje i potpisivanje sporazuma u drugim oblastima, pre svega obrazovanju i turizmu, koji će omogućiti čvršće povezivanje naših zemalja.

Ambasador Al Tani preneo je pozdrave predsednika vlade Katara i ponovo je uputio poziv premijerki Brnabić da poseti ovu državu.

Predsednica vlade izrazila je uverenje da će uskoro posetiti ovu prijateljsku zemlju, kako bi se pozitivan trend saradnje nastavio i zahvalila ambasadoru Katara na ličnom zalaganju u izgradnji odnosa naših država.

(Kurir.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA