≫ 

"Nikad se nisam video sa Veljom Nevoljom, otkriću kompletnu istinu o kampanji protiv mene"

Predsednik Srbije je u poseti Kragujevcu i opštini Knić, a tokom obilaska on je govorio o novim investicijama, ali i političkim temama i dešavanjima u zemlji

  • 30

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Kragujevcu i opštini Knić, a posle obilaska fabrike Siеmens Mobility Doo u Cerovcu, on je govorio o novim investicijama, ali i političkim, aktuelnim temama i dešavanjima u zemlji.

O Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije poručio je danas da će, ukoliko bilo koja zemlja donese odluku o priznanju tzv. nezavisnosti Kosova, Beograd krenuti u kampanju za povlačenje priznanja.

Na pitanje kako će Srbija reagovati, ako Priština krene u kampanju za priznavanje, koju je najavio turski predsednik, a u svetlu sporazuma iz Vašingtona, Vučić je odgovorio:

- To vam traje do septembra meseca. Ako bilo ko donese odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, istog trenutka mi krećemo u kampanju povlačenja priznanja - objasnio je.

Vučić je dodao da poštuje turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, da želimo najbolje odnose sa Turskom, ali da imamo svoju zemlju, svoje interese i da ćemo se u skaldu sa tim interesima i ponašati.

O Belivuku i njegovom klanu

Predsednik Srbije komentarisao je tekst koji je danas objavio portal KRIK, o iskazu Veljka Belivuka u kom je navodno govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Vučićem.

- Logično je kada vidite da stiže optužnica i da se optužbe gomilaju da će se kriminalci izvlačiti, tj pokušati to. Verujem da Belivuk očekuje političku pomoć. Ja preuzimam na sebe sve što su rekli, sve optužbe. Sasvim je sigurno da su se videli zaista sa mnom, ne bi me ni pomenuli. One sa kojima su se zaista viđali oni nisu ni pomenuli. Zarad istine - nikad nisam ni video ni razgovarao sa tim ljudima. Ukoiliko sam se video ili razgovarao sa njima bilo gde ili bilo kada spreman sam da proveden život iza rešetaka.

- U narednim danima ćemo izneti u javnost sve te detalje. I ko im je pomagao i ko im je od političara odavao tajne. Nikad se nisam video sa Belivukom, a u narednim danima ću otkriti sve o kampanji protiv mene  - rekao je predsednik Srbije.

Spreman sam da idem na poligraf zato što ne dam da ubice upravljaju Srbijom, ni politikom, ni u bilo kom drugom smislu, objasnio je predsednik.

- Da oni skidaju kožu sa glave ljudima zato što kosa smeta u mašini za mlevenje mesa, ja to neću! Oni su mislili da mogu da me maknu, ali ja da bežim od kriminalaca i ubica, ja neću. Evo, donesite mašinu, poligraf, policiju i ja se predajem, ali da bežim neću - rekao je Vučić i dodaje da želi da Srbija bude ozbiljna, odgovorna, posvećena i slobodna zemlja.

Portal KRIK objavio je danas da je Veljko Belivuk, vođa organizovane kriminalne grupe, koja se, između ostalog, tereti za ubistva i trgovinu drogom, na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao je da je ubica, ali je govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz SNS.

Belivuk je, navodi dalje Krik pozivajući se na transkript, navodno ispričao da nije kriminalac već „vođa navijača“ i da nije odgovoran za ubistva, otmice i šverc droge, ali nije želeo da odgovara na pitanja tužioca o tome, već je “samoinicijativno počeo da govori o odnosima sa ljudima iz vlasti”.

"Obilazak fabrike Simens, najavljene nove investicije"

Vučić je obišao fabriku Siеmens Mobility Doo u Cerovcu kod Kragujevca i popričao sa radnicima. Sa predsednikom su u obilasku i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

- O ovome smo sanjali - rekao je tokom obilaska.

- Biće fabrika koje će proizvoditi i delove za autobuse, i za tramvaje i razne druge investicije zbog čega moramo da unapredimo naše ljude - ističe Vučić.

U 13.10 sati, Vučić će imati sastanak sa predstavnicima Šumadijskog okruga.

U Opštini Knić, za 14.25 časova planiran je obilazak OŠ „Vuk Karadžić", a potom u 15.10 Vučić će posetiti destileriju "Aleksić Prvi" Guberevac.

Video: Vučić: Mafijaški konsiljeri orkestrira napade ne mene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA