OEBS zabrinut zbog ometanja Dragice Gašić da se vrati u Đakovicu

OEBS je saopštio da je uvek podržavao pravo svih raseljenih lica da se vrate svojim kućama, da je to osnovno ljudsko pravo i da se Misija na Kosovu dosledno angažuje u koordiniranim naporima sa partnerima i zainteresovanim stranama kako bi se stvorili uslovi za to

  • 3
Dragica Gašić, Kosovo i Metohija, Đakovica

Printscreen/Kosovo online

Misija OEBS u Prištini podržava pravo Dragice Gašić na povratak u Đakovicu i izražava zabrinutost zbog dešavanja kojima se povratak ometa, a posebno zbog obijanja njenog stana u tom gradu.

OEBS je saopštio da je uvek podržavao pravo svih raseljenih lica da se vrate svojim kućama, da je to osnovno ljudsko pravo i da se Misija na Kosovu dosledno angažuje u koordiniranim naporima sa partnerima i zainteresovanim stranama kako bi se stvorili uslovi za to.

- U tom kontekstu, Misija izražava zabrinutost zbog najnovijih dešavanja koja ometaju ostvarivanje ovog prava u Đakovici, posebno zbog provale u stan gđe Dragice Gašić - navodi se u reakciji misije.

OEBS poručuje da su pokušaji zastrašivanja ili uznemiravanja povratnika neprihvatljivi.

- Cenimo posvećenost kosovske policije pružanju bezbednosti povratnicima širom Kosova, a posebno njihove napore u ovom slučaju, za koje se nadamo da će dovesti do brze identifikacije i krivičnog gonjenja počinilaca - zaključuju u misiji u Prištini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA