• 2

Preminuo bivši političar Saša Dujović

Dujović je bio predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova

  • 2
Saša Dujović

Foto: Facebook/Udruženje Boraca Valjevo.

Predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova Saša Dujović preminuo je u 54. godini.

Od 2002. godine bio je politički аktivаn u Pokretu veterаnа Srbije.

Nа Osnivаčkoj Skupštini Pokretа veterаnа, 2009. godine, izаbrаn je zа predsednikа Pokretа veterаnа, a naredne godine, na Drugoj izbornoj Skupštini Pokretа veterаnа reizаbrаn na tu funkciju.

Takođe, Dujović je imao funkciju narodnog poslаnika Pokretа veterаnа u Skupštini Srbije u sazivu od 2008. do 2012. i od 2012. do 2014. godine.

Dujovićevi sin i ćerka osumnjičeni za ubistvo starice

Podsećamo, Dujović je 2019. godine dao otkaz nakon što su njegov sin i ćerka uhapšeni zbog ubistva starije žene u Zemunu. Dujović je do tada u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja bio zaposlen na određeno vreme.

- Najstrože osuđujem potez ako ga je neko od moje dece napravio, tako da ono što je zakon propisao mora da se primenjuje za sve građane. 

Tada je i naveo da njegova deca "neće imati nikakve protekcije zbog njegovog angažovanja".

- Što se mene tiče, iz moralnih razloga i mogućeg postupka svoje dece ja sam podneo ostavke na sve funkcije u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - rekao je on, a potom je dodao:

- Žao mi je žrtve, žao mi je zbog poteza, najžalije mi je kao roditelju zbog svega što se desilo. Iskreno se izvinjavam i građanima Srbije. Ja sam ratni veteran koji se dugo borio i branio ovu državu, ali tako je ko je. Sve u svemu ja od javnosti ne bežim, moja deca ako su kriva moraju da odgovaraju kao svi koji su krivi.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bk1

    Komso laka ti zemlja legendo

  • Rhoi

    Neka je laka crna zemlja ovom čoveku i spokoj mu duši. Iz teksta se vidi da je bio pravi čovek a sudbina se gorko poigrala sa njim.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima