• 19

Krivična prijava protiv Vučića prosleđena Tužilaštvu za organizovani kriminal

U krivičnoj prijavi su pobrojani navodi koji su se poslednjih dana pojavljivali u medijima

  • 19
Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin

Foto: Nikola Tomić

Republičko javno tužilaštvo (RJT) uputilo je krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića i Ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) , kao stvarno nadležnom tužilaštvu za dalje postupanje, a radi ocene osnovanostI navoda u krivičnoj prijavi i donošenja odluke u skladu sa zakonom.

- Tužilaštvo za organizovani kriminal će blagovremeno obavestiti javnost o toku postupanja i donetim odlukama, vodeći pri tome računa o svojim zakonom određenim ovlašćenjima i interesu postupka - navodi se u saopštenju RJT dostavljenom Tanjugu.

Ranije danas advokat Milan Ðukić je kao punomoćnik podnosilaca prijave Miloša Vučevića i Ðorđa Komlenskog, podneo Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Vučića i Vulina zbog saznanja iz medija da su navodno izvršili krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.

Vučević je novinarima ispred Tužilaštva rekao da su u krivičnoj prijavi pobrojali navode koji su se konstantno poslednjih dana pojavljivali u medijima, ali i predstavnike nekih opozicionih stranaka, koji Vučića i Vulina dovode u vezu sa kriminalnom grupom Belivuk-Miljković.

Bez ove prijave, odnosno bez iniciranja ove prijave, sve se svodi na mogućnost spekulacije, različitih tumačenja, tvrdnji ili onoga što naš advokat naziva "mkp - medijski krivični postupak - rekao je Vučević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima