Vučević: Novom Sadu treba bolji tretman!

- Grad mora da se probudi i na polju kulture, jer ima takve komparativne prednosti da je prirodno da posle Beograda, u mnogo čemu, bude vodeći grad u Srbiji - rekao je novoizabrani gradonačelnik

  • 1

Novi gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da očekuje podršku od republičke vlade, kao i da će učiniti sve da bi imao dobru saradnju i sa pokrajinskom vlašću.

- Očekujem od republičke vlade ozbiljnu podršku za grad Novi Sad. Potreban nam je drugačiji, povoljniji tretman grada u državnoj administraciji. Naravno, učiniću sve što je do mene da imam veoma dobru saradnju i sa pokrajinskom vlašću koju predvodi DS. Ta saradnja prirodna je i neophodna za dobrobit Novosađana - rekao je Vučević za "Večernje novosti".

Objašnjavajući svoju ocenu iz predizborne kampanje da je Novi Sad "usnula lepotica", Vučević je rekao da tu "nema ničeg mističnog ni bajkovitog".

- Ovom gradu potrebno je nekoliko većih investicija kako bi se pokrenula privreda i otvorila nova radna mesta. Naravno, Novi Sad mora da se probudi i na polju kulture, jer ima takve komparativne prednosti da je prirodno da posle Beograda, u mnogo čemu, bude vodeći grad u Srbiji - precizirao je on.

"U REDOVIMA DEMOKRATA BORBA ZA PAVLIČIĆEVOG NASLEDNIKA"

Povodom maratonske sednice Skupštine Grada Novog Sada, na kojoj je smenjen prethodni gradonačelnik i izabran novi, Vučević je rekao da je očekivao da dotadašnja vlast pokuša opstrukciju.

- Oni su na čelu sa predsednikom Skupštine Aleksandrom Jerkov vršili pravno nasilje, pokušavajući da nam ne dozvole da utvrdimo dnevni red. Na kraju dana shvatili su da su oči ne samo Novog Sada, nego i cele Srbije, usmerene ka nama i tek u popodnevnom delu sednice spustili su loptu - kaže Vučević.

On dodaje da je očekivao da će njegovi oponenti pokušati sve "kako bi se stvorili uslovi za uvođenje prinudne uprave u gradu".

- Ali nisam očekivao da će već na toj sednici započeti borba u redovima demokrata za naslednika Igora Pavličića u GO DS. Ljudi koji su Pavličića najviše branili od mene biće mu uskoro najveći oponenti. Neki od njih su nam svojevremeno pokazali kako se u Skupštini Srbije može glasati iz Soluna - istakao je predsednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke.

Vučević je potvrdio da se u više navrata tokom sednice gradskog parlamenta čuo sa Aleksandrom Vučićem jer, kako je rekao, "predsednika moje stranke zanima šta se dešava u drugom po veličini gradu u Srbiji".

- Bio bih nezadovoljan da je Vučić bio nezainteresovan. Ali to su bili samo kratki, informativni razgovori bez ikakvih aluzija s njegove strane da postoje neki dogovori na višem nivou - istakao je Vučević.

(M. S. / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trt

    14. septembar 2012 | 10:51

    Ako Novi Sad i Vojvodina nemaju dobar tretman sta da kazu gradovi i narod na jugu Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA