≫ 

Lajčak potvrdio da se radi na pripremi sastanka pregovarača Beograda i Prištine

- Trebalo bi da se dogovorimo kako da pripremamo sastanak glavnih pregovarača, tema i pitanja tog susreta - objasnio je Miroslav Lajčak

  • 3
Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je da će danas na Bledu imati odvojene razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijom u cilju priprema sastanka glavnih pregovarača.

Lajčak je za Tanjug kazao da je svaki razgovor potreban jer se na terenu stalno dešavaju nove stvari.

- Trebalo bi da se dogovorimo kako da pripremamo sastanak glavnih pregovarača, tema i pitanja tog susreta. Život ide dalje i mi treba da pratimo događaje - objasnio je on.

Upitan kako komentariše poruke iz Prištine vezane za dijalog, kazao je da poruke ne treba da komenatrišemo, već da je potrebno fokusirati se na suštinu.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je ranije danas da očekuje da će tokom jeseni biti održan sledeći sastanak glavnih pregovarača u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Kurti je na Bledu, gde se održava strateški forum, na pitanje novinara Tanjuga kada se može očekivati nastavak dijaloga na najvišem nivou, rekao da su već bila održana dva sastanka, a da bi to trećeg moglo doći na jesen.

On je dodao da to, međutim, zavisi od posrednika u dijalogu, Žozepa Borelja i Miroslava Lajčaka.

"Priština od 4. septembra kreće sa kampanjom priznanja"

Predsednik Srbije rekao je danas da su od naših obaveštajnih izvora dobili informaciju da Priština od 4. septembra kreće sa novom kampanjom priznanja.

- To me brine jer će uticati na stabilnost u regionu - rekao je on novinarima posle debate sa liderima regiona i EU.

Rekao je da Kurtija video u Sloveniji, ali nije potvrdio da će se njih dvojica i sresti odnosno imati sastanak na Bledu.

- Svi čekaju da se završe izbori u Prištini, ali svaki put kad Brisel uputi poziv, Srbija će se odazvati - rekao je Vučić.

(Teelgraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomas

    1. septembar 2021 | 14:20

    I ti radis sto ti napisu u zlocinackoj evropi ili tacnije u nemackoj

  • nikolas

    1. septembar 2021 | 16:25

    SAMO JE REZOLUCIJA 1244 SAVETA BEZBEDNOSTI MERODAVNA A NATO OKUPATOR SRBIJE MORA DA ODE KAD TAD!!!!!

  • nikolas

    1. septembar 2021 | 16:13

    SVAKAKO JE SVE DAVNO RESENO REZOLUCIJOM SAVETA BEZBEDNOSTI 1244 I NERAZUMEM CEMU OVAJ SOU PROGRAM !!! NATO CE MORATI DA ODE KAD TAD JER NEMOZE VECNO DA BUDE OKUPATOR SRBIJE !!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA