Bisljimi: Nećemo uspostaviti ZSO sve dok se smatra da je štetna za teritorijalni integritet Kosova

Potpredsednik tzv. Vlade Kosova smatra da je Zajednica srpskih opština neustavna i da "nema logike da se govori o njenoj primeni"

  • 9
Besnik Bisljimi Bislimi

Foto: Kosovo-online.com

Potpredsednik tzv. Vlade Kosova Besnik Bisljimi rekao je da Vlada neće uspostaviti Zajednicu srpskih opština sve dok se smatra da je ona štetna za institucije i teritorijalni integritet Kosova, prenela je Koha.

Bisljimi je rekao da je Zajednica neustavna i da sve dok se smatra da je štetna za institucije Kosova i teritorijalni integritet, da nema logike da se govori o njenoj primeni.

- Ako pogledamo dosadašnje sporazume, nema dogovora koji je Srbija primenila. I ne postoji kredibilitet da bi se od kosovske strane tražilo da primeni sporazum - rekao je Bisljimi.

On je naveo da je do sada u dijalogu kosovska strana stalno bila prinuđena da daje. Tu je naveo slučaj sa registarskim tablicama, energetiku, telekomunikacije i pravosudne institucije, dodajući da je kosovska strana stalno prihvatala kompromise.

Potpredsednik Vlade smatra i da je naivno misliti da Srbija poštuje svaki sporazum, a što se tiče članstva Kosova u međunarodnim organizacijama, rekao je da će se Priština pripremiti i na sofisticiran način izabrati trenutke za podnošenje zahteva za članstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    21. septembar 2021 | 11:03

    Hronologija anticivilizacijskog ponašanja, nasilja, plemenskog uređenja i poimanja sopstvenog postojanja kao ekskluzivnog prava na odteđenom prostoru, egocentrizam, napadina Srbe, nealbance, neistomišljenike, imovinu SPC, povrstnike na kosovo i Metohiju, autističan pristup bilo kojoj temi, kukavičluk, to Albance na Kosovu i Metohiji razvojno, društveno, pa i u ljudskom smislu svrstava u kategorije naroda kojima nije potrebno parče zemlje oteto Srbiji, već posebna planeta. Prosto, njih interesuju samo oni sami, ne interesuju ih međunarodne konvencije, međunarodno javno pravo, sporazumi, normalizacija života, poštovanje bilo koje vrste civilizacijskih normi. Niti pogled u budućnost koji mora imati dodatnu širinu u skladu sa uslovima klimatskih katastrofa i pandemije. I očigledno da nije bitno ko je na vlasti u privremenim institucijama u Prištini, svi se ponašaju identično. Ako nije po njihovom, oni upotrebljavaju oružanu silu, prinudu i represiju nad Srbima. Toliko o sofisticiranosti. Žena iz Vrbe

  • zoks

    21. septembar 2021 | 11:55

    Nama se ne žuri,"doće maca na vratanca."

  • D.V.

    21. septembar 2021 | 14:32

    Jeste na nogama doneli zemlju iz Albanije.Kosovo je Srbija,,koje je okupirano.Sta je sa siptarima,sto tuku srpsko stanovnike,pale kuce,kradu.Evropski sud cuti.To je demokratija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA