≫ 

"U fokusu svih mojih razgovora danas su dešavanja na KiM. Zabrinut sam zbog prebijanja Srba"

Tu prestaju sve priče velikih zemalja o pravdoljubivosti - rekao je predsednik Srbije

  • 45

U fokusu svih razgovora danas bila je tema Kosova i Metohije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle niza sastanaka i učešća na panelu u Budimpešti.

- Bude li pokušaja progona našeg stanovništva kao 2004. godine, znamo kako ćemo odgovoriti - rekao je predsednik Srbije.

Podsetio je da je naglasio svim predstavnicima međunarodne zajednice da je poznato koja je granica do koje će Beograd trpeti pritiske i napade.

- Ne plašimo se ničijih reči, Srbija mora da bude iznad toga. Znamo gde nam je mesto, znamo da smo mali u odnosu na velike evropske sile, dobro razumemo našu realnu poziciju, samo nemojte da nam pričate o principima. Veoma sam zabrinut zbog prebijanja Srba. Precizno smo rekli do koje granice ćemo ići i koji će biti naši potezi - rekao je Vučić.

- Kako to da je samoopredeljenje suština slobode za sve, osim za Srbe? To je moje pitanje za sve? Kako Srbi nemaju isto pravo? Sve što je vama dovoljeno, što je vrhunac slobodarske misli, nama nije. Znamo da smo mali, da su protiv nas velike sile. Znamo našu poziciju, samo nemojte to da nam obašnjavate principima - kaže Vučić.

- Oni traže srpske agente po šumama, kriju se, plaše se svakog drveta. Oni sve to mogu, a kada dođe do stvarnog ispunjenja Briselskog sporazuma, e, onda ćemo da hapsimo. Eto o kakvom licemerju se ovde govori. Od Kurtija ništa drugo nisam očekivao - dodao je predsednik.

Video: Vučić: Demografsko pitanje postaće uskoro najvažnije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • рагнер

    23. septembar 2021 | 15:39

    Из Будимпеште? Док му туку народ због његових потписа? Образ-ђон!

  • Milan Galić

    23. septembar 2021 | 16:07

    Podne si ostavku.Bolje bi ti bilo.

  • Čeda

    23. septembar 2021 | 16:10

    Utepa se siroma od brigu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA