Nikolić: Kriminalce u zatvore, ljude u fabrike

Tokom posete Kuršumliji i manastiru Sveti Nikola, predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je da će uz "volju i puno vere Srbiji biti bolje". - Mora da bude bolje, kriminalce ćemo u zatvore, ljude u fabrike i da završimo posao koji smo započeli - rekao je Nikolić

  • 2

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u Kuršumliji da će država prvo ulagati u ugrožena područja, jer Srbiji mora da bude bolje, da se završi posao koji je započet - kriminalce u zatvore, ljude u fabrike.

Nikolić je posle obilaska manastrira Svetog Nikole rekao da postoji mnogo ugroženih područja i da se Srbija nalazi u teškoj situaciji, jer ima gradova u kojima ne radi nijedna fabrika, kao i zbog suše koja je pogodila zemlju, ali da ipak veruje da će biti bolje.

- Sa punom verom, voljom i optimizmom, biće bolje iz dana u dan. Mora da bude bolje, kriminalce ćemo u zatvore, ljude u fabrike i da završimo posao koji smo započeli - rekao je Nikolić.

On je dodao i da između naroda i vlasti nema večne ljubavi i zamolio da građani vlast cene po rezultatima, odnosno da ukoliko rezultata ne bude, traže druge.

- Znam da teško živite, da živite bolje ne bi došlo do promene u Srbiji i znam da očekujete mnogo od svih nas i to moramo da vam vratimo. Srbija je nekako bila stala i malo smo vazduha dobili u pluća, jer su nam pomogli dobri ljudi iz drugih država, ali mi ne želimo da živimo od pomoći, već od rada - istakao je Nikolić.

Predsednik Srbije rekao je da postoje zainteresovani investitori za ulaganja u Kuršumliju, koja će ljudima u tom gradu omogućiti da rade, da izdržavaju svoje porodice i, najvažnije od svega, kako je rekao, da se ne isele sa tog područja.

- Najvažnije je da Srbi žive ovde, znate koliko je razloga za to i ulagaćemo prvo u ova područja, područja koja su ugrožena - istakao je Nikolić.

Nikolić je objasnio da je posetom Kuršumliji započeo obilazak Srbije, posebno onih mesta koja su ugrožena, uz to obilazi i svet kako bi obnovio prekinute veze.

- Lako je otići u Knez Mihailovu u Beogradu, treba ovde doći. Vi sami znate u koliko gradova u Srbiji danas ne radi nijedna fabrika - rekao je Nikolić, i dodao da kada zemlju pogodi suša kakva je ove godine zadesila Srbiju, može da se očekuje da će biti veoma teško.

Nikolić je obišao manastir Sveti Nikola u Kuršumliji, koji je jedan od najstarijih manastira u Srbiji i najstarija zadužbina Stefana Nemanje.

Predsednik je razgovarao sa vladikom niškim Jovanom Purićem, a jedna od tema bila je i obnova manastira.

Manastir Sveti Nikola podigao je Stefan Nemanja u periodu između 1159. i 1166. godine, i to je bio prvi prepisivački centar Srbije u doba Nemanjića.

Manastir je od 1979. godine pod zaštitom države, kao spomenik kulture od izuzetnog značaja.

Kasnije danas Nikolić će posetiti pogone fabrike "Prolom voda" i Prolom banju.

(I. D. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    15. septembar 2012 | 18:45

    ono sto je ukradeno,vratiti narodu.Nemoguce da poznate fabrike hrane,a hrana je prioritet u svetu,koje su zaposljavalje vise od hiljadu ranika sada su spale na dvesta?Kao da novim vlasnicima vise odgovara da ne rade?

  • vlada

    15. septembar 2012 | 18:14

    Kriminalce u rudnike,na njive,na sve teske i prljave poslove.A ne obican nevin narod to da radi i od nasih para kriminalce,lopove,ubice...da hranimo a oni da sede u celiji i da broje dane.I uvesti pod hitno smrtnu kaznu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA