≫ 

Vučić poručio iz Dubaija: Dobićemo vrlo dobre lekove za koronu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon susreta sa šeikom Mohamedom obratio se građanima iz Dubaija, gde se održava Svetska izložba “Expo 2020 Dubai“

  • 14
Aleksandar Vučić, Dubai Printscreen: Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Dubaija, gde se održava Svetska izložba “Expo 2020 Dubai“.

Kako je istakao, juče smo imali 3.000 poseta, gde je Srbija predstavljena na dobar način, kroz digitalne tehnologije. Vučić se zahvalio šeiku Mohamedu bin Zajedu na poseti srpskom paviljonu.

- Dobićemo vrlo dobre lekove za koronu. Videćemo da li to možemo da priuštimo. Mi već pregovaramo sa Fajzerom oko njihovih tableta, i one su dosta skupe. Život je najskuplji sa druge strane - rekao je predsednik i naglasio da je lečenje pacijenata obolelih od kovida izuzetno skupo.

Razgovarano je i o Beogradu na vodi.

- Samo pogledajte Beograd na vodi, sami vidite kakav je to razvojni projekat za celu zemlju. Lični odnosi su važni, to prijateljstvo je veoma važno. On je uvek dobrodošao u Beograd, dobija fotografije i zna kako ide i kako napreduju stvari – kaže predsednik.

Predsednik je najavio i gostovanje na Bledskom forumu za Zapadni Balkan na kom će biti i Merkelova i Makron.

- To je otvaranje vrata, novih horizonata i za privrednike i za naše ljude - rekao je predsednik i dodao da svet više nije polaran, odnosno da ne postoji samo Amerika više kao sila, već da postoje EU, Kina, Rusija.

- Naše je da sa drugim zemljama gradimo odnose i da se ne nađemo pritešnjeni u nečemo što je "hladni rat" između SAD i Kine.

O uticaju Amerike u poslednjoj krizi na severu KiM

Vučić je istakao danas da se Amerika ponašala korektno u poslednjoj krizi na severu Kosova i Metohije. On je upitan da prokomentariše reakciju Aljbina Kurtija da prvi put posle 35 godina SAD nisu bile uz kosovske Albance, kazao da naravno SAD imaju svoje ciljeve koji nisu jednaki našima po pitanju KiM i da tu ne treba imati iluzije.

- Računam da su Amerikanci racionalni i pragmatični ljudi, za razliku od Kurtija. Postojala je vrlo korektna saradnja i odnos sa izaslanikom SAD Gabrijelom Eskobarom u Briselu koliko su trajali razgovori - objasnio je predsednik Srbije.

Naglasio je da je situacija sada završena i da ostaje da se okrenemo novim problemima.

O hrvatskim medijima

– Dobio sam kliping hrvatskih medija. Hrvatska je bila dominantna u regionu, tresli su se svi iz bivšeg režima i ulizivali su im se, nisu obeležavali Oluju. Rekli su da sam dao ultimatum NATO-u 24 sata da se povuče, pa se zapitate je l’ vas malo sramota? Neće biti lošije Srbije. Oni misle mi ćemo da se tresemo od straha šta će oni da mi kažu pred Merkel ili Makronom. Oni kažu sad ćemo da vam blokiramo poglavlje ili klaster. Dobro, i? Svoju zemlju da ponižavamo zbog vas, ne pada nam na pamet. Kakve su to brutalne laži, kažu da učimo decu u školi da samo srpski jezik postoji – rekao je predsednik.

O problemima u vezi sa nestašicom električne energije

– Nisam vam rekao podatak, vlasnici jedne cementare u Srbiji da će morati da dignu cene ako poraste cena struje. Ode kamen u nebesa, kreč, cement, da ne pričamo o gasu, uglju, električnoj energiji. Formiraćemo tu veliku radnu grupu. Vidite da se i Kina suočava sa nestašicom električne energije – podvukao je Vučić.

Završena poseta Dubaiju

- Uz arapske specijalitete i dug razgovor sa mojim prijateljem @mohamedbinzayed završavam posetu UAE i vraćam se u našu Srbiju - poručio je predsednik Srbije na svom Instagram nalogu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Video: Postignut dogovor o deeskalaciji na severu KiM, ROSU se povlači sa Jarinja i Brnjaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Narod

    3. oktobar 2021 | 14:57

    Ovaj samo brine za nase " zdravlje"... Dizi minimalac na 1000 e. pa da vidis imunitet. Do tada nema boljitka.

  • .

    3. oktobar 2021 | 14:05

    U Indiji i El Salvadoru resise bezbedno i jeftino. Besplatan komplet za gradjane sadrzi: paracetamol i aspirin, Loratadin, Azitromicin, Ivermektin, D i C vitamine, cink i elektrolite.

  • Aha važi

    3. oktobar 2021 | 14:59

    Pretpostavljam da će ti lekovi biti samo za odabrane😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA