≫ 

Funkcioneri dužni da prijave keš, digitalnu imovinu, dragocenosti i druge pokretnosti vrednije od 5.000 evra

Na snagu stupio izmenjeni Zakon o sprečavanju korupcije koji bolje definiše pojam korupcije i unosi novine i u kaznene odredbe povećanjem limita zaprećenih kazni sa 50.000 na 100.000 dinara

  • 2
Skupština republike Srbije Foto: Nikola Tomić

Zakon o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korupcije stupio je na snagu 5.oktobra.

Prema novom, izmenjenom Zakonu, prilikom prijavljivanja imovine i prihoda Agenciji za sprečavanje korupcije, javni funkcioneri od sada su dužni da prijave i gotov novac, digitalnu imovinu, dragocenosti i drugu pokretnu imovinu čija vrednost prelazi 5000 evra, obračunato u dinarskoj protivvrednosti prema srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Do usaglašavanja sadržine obrasca Izveštaja o imovini i prihodima, ovi podaci će se upisivati u delu „Drugi podaci bitni za primenu zakona“.

Podsećamo, Narodna Skupština usvojila je izmene i dopune Zakona o sprečavanju korupcije 23. septembra.

Izmenama Zakona  bolje je definisan pojam korupcije, unose se novine i u kaznene odredbe, tačnije za prekršaje su povećani limiti zaprećenih kazni sa 50.000 na 100.000 dinara.

Zakon je promenjen kako bi se uskladio sa preporukama tela saveta Evrope, Greka, što je u direktnoj vezi sa evropskim putem Srbije.

Video: Hapšenje predsednika Skupštine opštine Blace

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    6. oktobar 2021 | 19:24

    Zamazivanje naivnom narodu ociju... svi su oni tu na grbaci naroda i zaradjuju godisnje milione dok obican anrod sa postenim radom ne moze da prezivi...

  • A

    6. oktobar 2021 | 15:53

    A jel uPandorime listove da prkjave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA