Osnovni sud u Prištini odredio pritvor od 30 dana petorici osumnjičenih za terorizam

Postoji bojazan od bekstva okrivljenih ako im se omogući da se brane sa slobode

  • 1
Terorizam, praznici, teroristički napad Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Osnovni sud u Prištini odredio je, na zahtev Specijalnog tužilaštva, pritvor od 30 dana uhapšenima zbog terorizma, kod kojih su prilikom hapšenja pronađeni eksploziv, vatreno oružje, dronovi i protivtenkovsko oružje.

U zahtevu koje je tužilaštvo podnelo sudu se navodi da su osumnjičeni, počinili krivično delo "priprema terorističkih akata ili krivičnih dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova" u vezi sa krivičnim delom "izvršenje terorističkog akta".

Dodaje se da postoji bojazan od bekstva okrivljenih ako im se omogući da se brane sa slobode.

U zahtevu se kaže i da postoji rizik da će okrivljeni uništiti, prikriti, prepraviti ili falsifikovati dokaze o krivičnim delima, ometati tok istrage ili uticati jedni na druge, piše Gazeta ekspres, prenosi Tanjug.

Tužilaštvo smatra i da postoji opasnost od ponavljanja krivičnih dela, uzimajući u obzir njihovu težinu, okolnosti u kojima su delovali, lične karakteristike okrivljenih, a posebno društvenu opasnost jer mogu dovršiti krivična dela za koja je prethodno izvršena priprema.

Specijalno tužilaštvo saopštilo je u nedelju da je do hapšenja petorice osumnjičenih došlo nakon višemesečne istrage i sprovođenja tajnih mera istrage i nadzora.

Tužilaštvo je navelo da su uhapšeni Ardijan Gjuraj iz Peći, Mentor Beljaka iz Prizrena, Ergim Silja i Nehrudin Skenderi, koji su prema saznanjima policije i ranijih godina dovođeni u vezu i hapšeni zbog terorizma. Ime petog uhapšenog nije saopšteno.

Video: Hapšenje i pljačka u isto vreme: Loša verzija Boni i Klajda pokušala da strgne lanac uhapšenom momku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA