Kako albanski mediji izveštavaju o napadu na severu Kosova

Za teško ranjenog Srbina pisali kako mu je ruka lakše povređena

  • 7
Kosovska Mitrovica Foto: Tanjug/AP

Situacija na severu Kosova tema je brojnih svetskih i regionalnih medija, ali dok se svi trude da objektivno izveštavaju o onome što se danas događa u Kosovskoj Mitrovici, albanski mediji uglavnom koriste trenutak da Srbe predstave u najgorem svetlu i da umanje ozbiljnost situacije.

Podsetimo, danas je došlo do eskalacije nakon što je kosovska policija u severnom delu Kosovske Mitrovice započela akciju i upala u jednu apoteku u severnom delu grada.

Kosovska policija je saopštila da sprovodi akciju protiv krijumčarenja robe u nekoliko gradova i objavila niz fotografija zaplenjene robe široke potrošnje. Međutim, situacija na terenu nije izgledala kao klasična zaplena robe široke potrošnje.

Naime, naoružani kosovski policajci upadali su u apoteke, prodavnice, magacine i druge objekte, a nakon što su građani izašli da protestuju čule su se iz eksplozije.

U gradu su se oglasile sirene, zapaljeno je više automobila, a na građane su bacane šok-bombe i suzavac. Kosovska policija otvorila je i vatru na građane, a tom prilikom teško je ranjen Srećko Sofronijević (36) iz Zvečana.

Nakon ovih tragičnih događaja u albanskim medijima osvanuli su bombastični naslovi poput: "Srpski napadač pogođen u ruku", "Srbi napali policiju" i slično.

Indeksonline je preneo kako je "srpski demonstrant povređen".

- Srpskom napadaču je povređena ruka i njegovo stanje je stabilno - preneo je Indeksonline.

Podsetimo, ranjeni Srbin se nalazi na odeljenju Intenzivne nege i u teškom je stanju.

Kossev je, između ostalog, naveo da je "došlo do sukoba građana koji negoduju, pre svega muškaraca sa specijalnim jedinicama policije, koje su stigle kao asistencija policiji".

"Bačene su kamenice i šok bombe, zapaljeno je najmanje jedno službeno vozilo sa RKS tablicama dok je na više civilnih vozila pričinjena materijalna šteta", naveo je ovaj portal.

Video: Napeto u Severnoj Kosovskoj Mitrovici: Zapaljeni automobili u blizini mosta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .....

    13. oktobar 2021 | 15:39

    Dobro nisu rekli da smo mi pucali po njimaa

  • tairk

    13. oktobar 2021 | 18:19

    Ne zna se ko vise kaze, dal vi ili oni?

  • NN

    13. oktobar 2021 | 17:03

    A jel nesto cudno da oni lazu???? Lazima su nam i oteli tu istu zemlju!!! Ali svet veruje vise njima nego nama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA