≫ 

"NATO da obuzda Albance ili će Srbija to morati": Vučić na sastanku sa Srbima sa KiM

Iz sedišta NATO u Briselu kažu da su u stalnoj komunikaciji sa svim relevantnim institucijama na KiM i sa predstavnicima međunarodne zajednice

Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine zatvorili su više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima i na taj način izazvali reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raksrnice.

Glavna raskrsnica u severnom delu grada i dalje blokirana kamionima.

Protest u Beogradu

Nekoliko desetina građana okupilo se večeras ispred Narodne skupštine u Beogradu zbog današnjih dešavanja na Kosovu i Metohiji, preneli su mediji.

Građani su se okupili kod ograde ispred ulaza u Skupštinu Srbije i skandirali „Kosovo je srce Srbije“, „Idite na Kosovo“, „Izdali ste Kosovo“, a razvijena je i velika zastava na kojoj piše „Nema predaje“, prenela je Nova.rs

Građani koji su se okupili rekli su da su došli zbog današnjih dešavanja na Kosovu i Metohiji i kako bi pružili podršku našem narodu.

Kazali su da su poziv videli preko društvenih mreža, te da ne znaju ko je organizator skupa.

Saobraćaj je neko vreme bio blokiran ispred Narodne skupštine.

U međuvremenu su se okupljeni razišli.

Amerika poziva na smirivanje situacije

SAD su pozvale na smirivanje nakon današnjih događaja na KiM i upada specijalnih jedinica kosovske policije na sever Kosova.

- SAD pozivaju na smirivanje situacije posle današnjih događaja na Kosovu - rekao je za Glas Amerike neimenovani portparol Stejt departmenta.

- Nastavljamo da sarađujemo sa partnerima iz Evropske unije i NATO-a da bismo pomogli svim stranama da održe napredak u normalizaciji odnosa i smanjenju tenzija - naveo je zvaničnik.

Ispovest majke dvoje dece koja je svedočila napadu

U pucnjavi u Zvečanu teško su ranjena dva muškarca. Jedan je udaren tupim predmetom, drugi je Srećko Sofronijević (36), kome su pucali u leđa, a koji se sada nalazi u KBC Kosovska Mitrovica. Pucnjavi, suzavcu i nemirima prisusustvovala je i N. M, majka dvoje dece, koja za Telegraf.rs prepričava užas koji se odvijao pred njenim očima.

- Do pucnjave je došlo u Rudarima. Nedaleko od moje kuće su pucali u mladića Srećka Sofronijevića. I on sam živi nedaleko od tog mesta. Ranjeno je još oko 30 ljudi, koji su rekli da imaju lakše povrede - priča naša sagovornica.

Video: Napeto u Severnoj Kosovskoj Mitrovici: Zapaljeni automobili u blizini mosta

Vučić se obratio žandarmeriji

Nakon Raške, predsednik je stigao u Kraljevo, gde obilazi jedinicu Žandarmerije.

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić, najpre je obišao i pozdravio postrojenu jedinicu, nakon čega im se obratio.

- Poštovani pripadnici Žandarmerije, junaci srpski, došao sam u Kraljevo da vas obiđem i da vam kažem hvala za sve što ste učinili u odbrani naše otadžbine štiteći vrednost intengritet i hvala vam na tome što ste uvek bili tu za našu zemlju i kada su bile poplave, zemljotresi. Hvala što niste tražili izgovor, i što ste uvek našli rešenje - rekao je Vučić.

Video: Vučić obišao Žandarmeriju u Kraljevu: Čuvaćemo mir, ali ako napadnu moraćemo da zaštitimo narod

Kako je dodao, Žandarmerija treba da bude spremna, da radi, da vežba, a Srbija će dati sve od sebe da život njihovih porodica bude olakšan, kako po stambenom pitanju tako i po pitanju porodica.

- Ukoliko vas država pozove, a daćemo sve od sebe da ne dođete u tu poziciju. Ako vas pozovemo da štitite narod, znam da ćete se odazvati i da ćete svoju svetu dužnost, svoju svetu obavezu obaviti na najčasniji način. Na tome vam beskrajno hvala. Čuvaćemo mir i stabilnost po svaku cenu! Ako nas napadnu, ako nam budu ubijali ljude onda ćemo morati da zaštitimo naš narod. Ono što vam ja kažem značiće da ćemo da pobedimo. Nema predaje, nema povlačenja! - rekao je Vučić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Velike sile požuruju Prištinu

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa Srbima sa KiM u Raški, nakon incidenata na severu KiM, da postoji nekoliko stvari zvog kojih Priština izaziva nestabilnost, a jedan razlog je i taj što ih požuruju neke velike sile.

- U tome se nalazi želja jednog dela velikih zapadnih sila da se sve destabilizuje i uruši, da bi oni mogli bolje da upravljanju procesima, jer se samo u timo snalaze - rekao je Vučić na sastanku.

Kako je rekao, njima nije cilj smao nezavisno celovito Kosovo, već i slabljenje Srbije.

- Njima ne odgovara da Srbija dalje napreduje, da pravi veću razliku, da ulaže u svoje crkve, obrazovanje, naučne centre, u svoje fabike, vojsku… Zato je potrebno zaustaviiti Sbriju - ukazao je Vučić.

Video: Albanci rafalnom paljbom pucaju na Srbe: Okupljeni beže u zaklone

Prema njegovim rečima, oni neće odustati, navodeći tu, kao i uvek Veliku Britaniju, SAD i Nemačku, na prvom mestu, a zatim i Francusku, Italiju, celu Kvintu.

Vučić: NATO da obuzda Albance ili ćemo mi morati

Predsednik je, odgovarajući na pitanja, rekao da danas neće previše govoriti o prošlosti, već o onome šta sada možemo i moramo uraditi.

- Večeras pričamo prepuni strasti, reći ću vam konačno mišljenje. Mislim isto što i vi, ali postavlja se pitanje šta je to što je naša najpametnija reakcija - rekao je Vučić.

On kaže da je molio Srbe da ne dođe do napada na ROSU kada su pravili špalir jer zna da su Albanci jedva čekali da do toga dođe.

- Živ nisam bio kada sam čuo da je Sofronijević ranjen - kaže Vučić i dodaje da je rekao NATO paktu da obuzdaju Albance ili će to Srbija uraditi.

Video: Srećku Sofronijeviću Albanci su pucali u leđa: Srbin je ranjen tokom upada specijalne jedinice Rosu

Predsednik je objasnio da su Albanci imali podršku barem jedne države, a da ta država nije članica EU.

- Neke zapadne sile požuruju Albance jer imaju želju da se sve uruši i destabilizuje. Cilj im je i destabilizacija Srbije - rekao je Vučić.

Počeo sastanak Vučića i predstavnika Srba

U Raškoj je počeo sastanak predsednika Srbije sa Srbima sa KiM. Predsednik je kazao da je spreman da sasluša Srbe sa Kosova i Metohije i na kraju sastanka će im odgovoriti na sva pitanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Pucali su po svima nama - bilo je prvo što je jedna od Srpkinja rekla na sastanku i dodala da je "policija" lažne države nasumično pucala, a potom su i ostali počeli da govore o detaljima napada pripadnika ROSU i KPS.

Vučić je rekao da Srbija svojim trupama neće ulaziti na Kosovu i Metohiju i da će čekati NATO 24 sata da reaguje u slučaju pogroma. Ako NATO ne reaguje, Srbija će reagovati.

Video: Čaure puščanih zrna i patrone šok bombi po ulicama: Posledice akcije jedinice Rosu

Predsednik Srbije hitno kontaktirao Lajčaka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je izjavu za TV Prva u Raškoj pre sastanka sa predstavnicima Srba na severu KiM.

- Čekam da se sretnem sa Srbima sa Kosova. Kontaktirao sam Miroslava Lajčaka, rekao mu šta mislim i završio razgovor. Mislim da su Srbi bili najuznemireniji - kazao je Vučić.

Vučić stigao u Rašku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Rašku, gde će se sastati sa predstavnicima Srba sa KiM.

Video: Vučić stigao u Rašku

On će obići jedinice Žandarmerije u toj oblasti. Predsednika Srbije očekuje i sastanak sa predstavnicima Srba sa KiM.

NATO: Nastavljamo da obezbeđujemo sigurnost na KiM

Iz sedišta NATO u Briselu kažu da su u stalnoj komunikaciji sa svim relevantnim institucijama na KiM i sa predstavnicima međunarodne zajednice.

- Kosovska policija sprovodi operaciju primene zakona širom Kosova. Misija KFOR, koju vodi NATO, u stalnoj je komunikaciji sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i sa predstavnicima međunarodne zajednice i ostaje potpuno usredsređena na svakodnevno sprovođenje svog mandata da obezbedi sigurno kruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu - poručio je zvaničnik NATO za Tanjug.

U sedištu NATO dodaju da KFOR nastavlja da podržava primenu nedavnog dogovora o deeskalaciji na severu Kosova koji je postignut između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU.

Ministarka pravde tzv. Kosova: Vlada podržala akciju na severu

Ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu izjavila je da akcija na severu ima podršku prištinske Vlade i da se sprovodi u cilju sprečavanja krijumčarenja robe, prenosi Ekonomija onlajn.

Hadžiu je navela da se operacija sprovodi u Prištini, Mitrovici i Peći.

Ministar finansija i transfera Hekuran Murati rekao je da je u akciji učestvovala i Carina Kosova.

- Akcija se odnosi na krijumčarenje robe koja je bez deklaracije - naveo je Murati.

Stanje Srbina posle operacije: Još jedan u bolnici, 10 povređenih na KiM

Kao je direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek potvrdio za Telegraf.rs u današnjim nemirima na severu Kosova povređeno je deset muškaraca od kojih su dvojica zadržani na bolničkom lečenju.

Dr Elek takođe prenosi i da je ranjeni Srećko Sofronijević (36) operisan i "trenutno stabilnog zdravstvenog stanja". Povređeni 36-godišnjak smešten je na odeljenje intenzivne nege i nalazi se pod 24-časovnim nadzorom.

Stefanovic i Mojsilovic u Raskoj sa Vučićem i Srbima s KiM

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović na putu su ka Raškoj.

Oni se pridružuju sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, potvrđeno je  Tanjugu u Ministarstvu odbrane.

Rakić: Ovo je kap koja je prelila čašu

Goran Rakić iz Srpske liste rekao je za Tv Pink da su se Srbi sa Kosova i Metohije uputili ka Raški gde će se u 15 sati sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Rakić kaže da je ovo za njih najvažniji sastanak, kao i da su današnja dešavanja prelila čašu.

- Predsednik Vučić se uputio ka Raški, i mi krećemo. Mi ovo da trpimo više ne možemo i nećemo. Ovo je za nas najvažniji sastanak i kap koja je prelila čašu. Svi ćemo doći na sastanak, tražićemo od Vučića da li može da nam pomogne. Mi moramo da imamo tu informaciju danas, jer je ovo za nas pitanje života ili smrti. Zabranili su nam vakcine, sad su hteli lekove, ostaje samo da nam vazduh uzmu. Trenutno je mirno, ali znate da imamo ranjene ljude. Koristili su municiju i pucali su na narod - rekao je Rakić.

Eparhija: Otvoreni akt agresije protiv građana na etničkoj osnovi

I Eparhija raško-prizrenska pozvala je na smirivanje situacije na severu KiM i najooštrije apelovala da se policijske snage hitno povuku jer situacija može dodatno da eskalira.

- Upotreba sile od strane albanske kosovske policije, posebno vatrenog oružja, predstavlja otvoreni akt agresije protiv građana na etničkoj osnovi i preti da izazove ogromnu bezbednosnu nestabilnost - navodi se u saopštenju Eparhije.

Eparhija je apelovala i na međunarodne snage Kfora i Euleksa da hitno uspostave mir i red i zaštite građane od nasilnog ponašanja policije, a građane da pokažu maksimalnu uzdržanost.

Prva reakcija EU: Pozivamo na hitan prekid nasilja na severu Kosova

Šef diplomatije Eu, Žozep Borelj, pozvao je na hitan prekid nasilja i jednostranih poteza na severu Kosova.

Potresne fotografije ranjenog mladića na KiM

Srećko Sofronijević (36) iz Zvečana ranjen je danas nakon što su pripadnici policije lažne države Kosovo otvorili vatru na narod koji se okupio da odbrani svoj grad, a na uznemirujućim fotografijama do kojih smo došli, vidi se težina ranjavanja.

- Povreda je naneta vatrenim oružjm, ustreljen je u predelu grudnog koša. Povređena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bi mu izvadili metak. On se nalazi u intezivnoj nezi i u teškom je stanju - rekao je danas hirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica

KPS i dalje provocira: Tvrdi da su Srbi izazvali nerede

Kosovska policija tvrdi da je bila primorana da preduzme akciju koristeći "neophodna pravna sredstva" kako bi osigurala bezbednost građana jer su "osumnjičeni blokirali puteve, koristili šok bombe, vatreno oružje, ručne bombe i palili službena vozila”.

U akciji su uhapšeni su Srbin, Albanac i Bošnjak.

Blokada kod Rudara, na licu mesta okupljeni građani i ostaci na stotine čaura

Blokiran saobraćaj kamionima na magistralnom pravcu Mitrovica-Leposavić kod mesta Rudare. Barikada je od nekoliko kamiona a tu su i okupljeni građani.

Nedaleko od njih ostaci nekoliko stotina čaura koje je ispalila policija. Policija se povukla u svoje baze.

Dramatični trenutak kada je upucan Srbin na KiM

Snimak kako prištinske specijalne policijske snage Rosu pucaju na Srbe na severu Kosova, pri čemu je teško ranjen Srećko Sofronijević, pojavio se na društvenim mrežama.

Na snimku se čuje žestoka pucnjava iz vatrenog oružja i vidi kako građani pomažu osobi koja je pogođena, dok drugi građani vrište i beže kako bi našli zaklon.

Snimak momenta u kojem pripadnici ROSU upadaju u apoteku u Mitrovici

Pojavio se snimak trenutka kada je bačena šok bomba ispred apoteke u Severnoj Mitrovici, a potom i suzavac, tokom intervencije specijalne kosovske policije Rosu na severu Кosova.

Na snimku se vidi trenutak kada kosovska policija ulazi u apoteku, a nedugo zatim se jedan njen pripadnik raspravlja sa okupljenim građanima.

ROSU se pregrupiše

Pripadnici specijalne jedinice tzv. Kosovske policije ROSU grupišu se na magistralnom putu Priština-Raška kod Dudinog krša.

Još četiri vozila ROSU se nalaze u Rudarama, i odatle će navodno pokušati da uđu u severni deo Kosovske Mitrovice sa strane Suvog Dola ili kroz Bošnjačku mahalu.

Kurti: Akcija za suzbijanje šverca je završena

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti pozvao je na smirivanje situacije uz poruku da je akcija završena, prenosi Gazeta ekspres.

- Rano jutros, Kosovska policija je, u cilju borbe protiv krijumčarenja, započela racije na nekoliko različitih lokacija u Prištini, Peći i Severnoj i Južnoj Mitrovici - rekao je Kurti i naglasio da je zaplenjena roba koja predstavlja materijalne dokaze.

Petković: Pala je prva kap srpske krvi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obratio se na vanrednoj konferenciji za medije povodom nereda na KiM.

- Pripadnici ROSU i KPS su danas napali narod, koristili bojevu municiju. Sve ovo je maslo Aljbina Kurtija, koji želi da se sveti Srbima na KiM - rekao je Petković.

Hirurg Zlatan Elek o ranjenom Srbinu 

- Povreda je naneta vatrenim oružjm, ustreljen je u predelu grudnog koša. Povređena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bi mu izvadili metak. On se nalazi u intezivnoj nezi i u teškom je stanju - rekao  je za Kosovo Onlajn hirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Kosovska Mitrovica Foto: Tanjug/AP

Kosovska policija privela je Srbina u Zvečanu

Kako javlja prištinski Indeks onlajn privedena osoba je odvedena u policijsku stanicu na razgovor.

Indeks onlajn objavio je fotografije i snimak hapšenja Srbina.

Srbin upucan, šestoro ranjeno

Jedan Srbine je u Zvečanu i trenutno se nalazi u teškom stanju, javljaju mediji.

- Povreda je naneta vatrenim oružjem. Povređena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bi mu izvadili metak. On se nalazi u intezivnoj nezi i u teškom je stanju - rekao je za Kosovo onlajn direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek.

Reč je o Srećku Sofronijevuću iz Zvečana, (36) godina i da je on ranjen nakon što su pripadnici kosovske policije otvorili vatru na okupljene građane u Zvečanu. Kako dodaju, pozivajući se na nezvanične informacije, on je pogođen u leđa.

Radio Kontakt Plus prenosi, pozivajući se na nezvanične informacije, da je najmanje šest osoba primljeno u KBC Kosovska Mitrovica. U međuvremenu, pripadnici Kosovske policije su počeli da se povlace iz Zvečana, a na putu su bile primetne čaure od bojeve municije.

Vučić se uputio u Rašku, hitno zakazana konferencija za novinare 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hitno sastane sa predstavnicima našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Posle dramatičnih scena u Kosovskoj Mitrovici i upada jedinica ROSU, koje su kulminirale ranjavaljem Srbina od strane albanskih specijalaca, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hitno sastane sa predstavnicima našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Kako saznajemo šef države uputio se ka Raškoj gde bi trebalo da bude organizovan sastanak sa čelnicima srpskih opština.

Građani srpske nacionalnosti na severu su zbog svih ovih događaja uznemireni i zabrinuti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održaće danas u 12 sati, vanrednu konferenciju za medije. Konferencija će se održati u Vladi Srbije, saopsteno je iz Kancelarije.

Srbin ranjen nakon upada pripadnika ROSU

Jedan Srbin teško je ranjen danas prilikom nasilnog upada jedinica ROSU u Kosovsku Mitrovicu, potvrđeno je Telegrafu.

Za sada nepoznati muškarac pogođen je u leđa a metak mu je izašao na grudi.

Hitno je primljen u bolnicu i njegovo stanje je zabrinjavajuće.

Šok bombe i suzavac pripadnika KPS

Kako prenosi reporter Kosovo onlajn, kosovska policija koja je došla iz Južne Mitrovice upala je u jednu od gradskih apoteka. U ovom trenutku, prema prvim nepotvrđenim informacijama, KPS se povukla ka južnom delu Kosovske Mitrovice. U blizini mosta ima i zapaljenih automobila, a na pojedinim lokacijama je gust dim.

U Severnoj Mitrovici trenutno je u toku akcija Kosovske policije, koja koristi šok bombe i suzavac, a nekoliko stotina građana je blokiralo više ulica i čuju se sirene za uzbunu, a prema nezvaničnim saznanjima slična akcija se trenutno odvija i u Zvečanu.

Kako prenosi Radio KiM jedinica za ekonomski kriminal pri kosovskoj policiji  u severnom delu Kosovske Mitrovice sprovodi akciju protiv krijumčarenja, blokirana je Ulica Kneza Miloša gde se okupio veliki broj građana, a zapaljen je jedan automobil na raskrsnici između Srednje tehničke škole "Mihailo Petrović Alas" i Bošnjačke mahale.  U međuvremenu, oklopna vozila kosovske policije, koja su bila pozicionirana duž ulice ka Bošnjačkoj mahali, povukla su se.

TV Most javlja da je, prema nezvaničnim informacijama, u pitanju akcija zaplene srpskih proizvoda u apoteci u Ulici Kneza Miloša i veleprodajama.

Vatrogasne jedinice su izašle na lice mesta, a i dalje se čuju sirene za uzbunu.

Okupljen je veliki broj građana. Tokom akcija kosovske policije je bačen suzavac, a čulo se nekoliko ekspolozija. Pretpostavlja se da su u pitanju šok-bombe.

Raskrsnica koja se nalazi u blizini Srednje tehničke škole je blokirana je. U gradu, nakon što je počela ova akcija, neprestano odzvanjaju sirene za uzbunu.

Video: Pucaju šok bombe i suzavac davi: Sukobi zbog hapšenja u Kosovskoj Mitrovici

Kako javlja Kosovo onlajn, u toku je akcija policije u više mesta na severu, pored Severne Mitrovice i u Zvečanu.

U ovom trenutku nema saznanja da li su angažovani i pripadnici specijalne policije, ili je na terenu samo interventna policija.

Prema nezvaničnim saznanjima, Kosovska policija je prvo upala jednu od gradskih apoteka gde su proveravali kosovske carinske papire. Nakon toga se narod okupio, izražavajući nezadovoljstvo pomenutom akcijom, a situacija je eskalirala kada je Kosovska policija počela da baca šok bombe i suzavac.

Prema saznaima Kosovo onlaj u toku akcija policije u više mesta na severu, pored Severne Mitrovice i u Zvečanu, a u ovom trenutku nema potvrđenih podataka da li su angažovani i pripadnici Rosu, već su u pitanju trenutno pripadnici interventne policije.

Stigao i Rosu u Severnu Mitrovicu, situacija izuzetno napeta

Nakon što su pripadnici Kosovske policije suzavcem i šok bombama intervenisali protiv okupljenih građana, u Severnu Mitrovicu su iz južnog dela grada pristigli i pripadnici Rosu.

Kako javlja reporter Kosovo onlajna, situacije je izuzetno napeta.

U međuvremenu, pripadnici Rosu i policije su se povukli prema istočnom mostu u Severnoj Mitrovici, a ulice su pune građana.

Kosovska policija: Operacija u borbi protiv krijumčarenja robe

Kosovska policija se oglasila saopštenjem u kojem navodi da je u "ranim jutarnjim časovima započela policijske operacije u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju krivičnih dela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe".

Kako se navodi u saopštenju "akcija se sprovodi u regionu Prištine, Peći, Južne i Severne Mitrovice".

- Sve policijske radnje sprovode se u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima, a odnose se na provere i pretrese na različitim lokacijama kao što su kuće, stambeni, poslovni prostor, skladišta robe... Kao rezultat intenzivnih akcija i profesionalnih radnji kosovske policije i carine, do sada je zaplenjena raznovrsna roba koja služi kao materijalni dokaz - navela je KPS.

Kosovska policija dodatno navodi da će "u saradnji i koordinaciji sa nadležnim organima nastaviti implementaciju svojih dužnosti i odgovornosti na nacionalnom nivou, u cilju sprečavanja kriminalnih aktivnosti, sprečavanje krijumčarenja robe i uništavanje kriminalnih grupa".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA