≫ 

Petković reagovao na provokacije Prištine o ZSO: Uputio hitan apel EU

- Reč je o flagrantnom urušavanju svakog budućeg dijaloga i dogovora, a ucenjivačke i jednostrane izjave čiji je potpisnik Bisljimi ne pomažu ni normalizaciji odnosa ni potrazi za kompromisnim rešenjem - navodi se u saopštenju

  • 3
Petar Petković Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Najnovije izjave glavnog pregovarača Prištine Besnika Bisljimija da neće formirati Zajednicu srpskih opština vrhunac su neodgovornosti i cinizma i direktno urušavaju nastavak dijaloga sa Beogradom, poručio je direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

Kako se navodi u saopštenju, Beograd zbog toga moli Evropsku uniju, kao posrednika u dijalogu i garanta sprovođenja sporazuma, da reaguje na ovakve opasne poruke Prištine o kršenju sporazuma i Zajednici srpskih opština.

- Reč je o flagrantnom urušavanju svakog budućeg dijaloga i dogovora, a ucenjivačke i jednostrane izjave čiji je potpisnik Bisljimi ne pomažu ni normalizaciji odnosa ni potrazi za kompromisnim rešenjem - navodi se.

Beograd je, sa svoje strane, u potpunosti pokazao konstruktivan pristup dijalogu i opredeljenost za poštovanje postignutih sporazuma, ali sa druge strane pregovaračkog stola na delu je potpuno odsustvo bilo kakve spremnosti za razgovore.

A razgovora o Zajednici srpskih opština će biti i to već na sledećoj rundi dijaloga, kako je to jasno istakla i Evropska unija. Zato bi Prištini i Bisljimiju bilo mnogo svrsishodnije da se dobro pripreme za razgovore o fomiranju ZSO, umesto što upućuju pretnje.

Nije Beograd kriv što Aljbin Kurti nije uspeo da osvoji većinu ni u jednoj opštini na Kosovu i Metohiji i svoje katastrofalne rezultate ne može sakriti napadima na srpski narod, zvanični Beograd i Srpsku listu.

Video: Petković: Ispucali su 60 bojevih metaka na nas, a srpski narod je ipak kaznio suludu politiku Kutija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    21. oktobar 2021 | 15:00

    EJ BRE !!! PA BRISEL ALBANCE PODRZAVA U STVARANJU VELIKE ALBANIJE !!!

  • Sibin

    21. oktobar 2021 | 15:52

    Ej ugladjeni, dosadan si vise sa tim tvojim smesnim izjavama!!!

  • Konacno

    21. oktobar 2021 | 17:16

    Pa pocnite i vi ignorisati taj monstruozni sporazum uklonite granice i ostalo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA