"Mi danas jednostavno moramo rešiti pitanje KiM dijalogom, ali ne na način da nam uzmu sve"

Neki čak gledaju da uzmu i još ponešto, pa pominju i Preševo i Bujanovac - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije

  • 2
JAGODINA FABRIKA MARKOVIC Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Narodni poslanik i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je da je velika stvar kada ceo svet vidi da, u razgovorima oko najvažnijeg državnog i nacionalnog pitanja, a to je Kosovo i Metohija, Srbija zna šta želi i odlučna je u tome.

Gostujući na televiziji Hepi, Marković je rekao da je pre 2012. godine bilo nemoguće u tim razgovorima da odbijete američkom predsedniku "tačku 10" o priznavanju takozvanog nezavisnog Kosova, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić učinio.

- Mi danas jednostavno moramo da rešimo pitanje Kosova i Metohije dijalogom, ali ne na način da nam uzmu sve i ne samo to, nego neki gledaju da uzmu i još ponešto, pa pominju i Preševo i Bujanovac - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Koalicija SPS-JS podržava SNS na predsedničkim izborima

- Upravo zbog takve odlučne i respektabilne Srbije i zbog toga što je danas u Srbiji mnogo manje nezadovoljnih nego pre 2012. godine i Jedinstvena Srbija i SPS i ja i Ivica Dačić ćemo podržati Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima - naglasio je Palma.

Poslanici u Narodnoj skupštini Srbije Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Podseća da ima nekih pojedinačnih ispada iz jedne, druge ili treće partije, ali da ne smeju zbog jednog čoveka reći da je to stav cele partije i njenog rukovodstva.

- Možda je nekome nešto izletelo, ne znam iz koje namere, ali ti ispadi nisu stav onih koji odlučuju u partijama, niti je to stav Ivice Dačića, a ni mene. Mi ne smemeo da stanemo na pola puta i moramo da nastavimo ovim putem koji ima dobru budućnost za naše građane i našu državu - rekao je Marković.

Nema diskriminacije u Srbiji

- Nema većeg poštovanja kada su u pitanju nacionalne manjine nego što je to u Srbiji. U Srbiji nema diskriminacije kada je u pitanju zapošljavanje i niko ne pita da li ste vi Mađar, Bošnjak, Crnogorac ili pripadnik neke druge nacionalne manjine. A u Crnoj Gori gde živi oko 30 posto Srba, nema ih ni 2 posto u državnim i javnim preduzećima - rekao je Marković.

Zaštititi srpskog poljoprivrednika

Marković je rekao da država daje odlične subvencije za poljoprivredne proizvođače i o njima se vodi mnogo više računa nego pre. Ono što je problem je uvoz i to uništava našeg poljoprivrednog proizvođača, kaže, i to je razlog zašto su mnoge štale prazne.

- Moramo da vidimo da ne uvozimo jabuke, krompir, pasulj i ostalo što se proizvodi u Srbiji. Mi jesmo potpisali SSP i CEFTU, ali da vidimo da nađemo načina da kažemo vlasnicima velikih marketa da na rafovima treba da bude obrnut slučaj u odnosu na sadašnji, a to je da imaju u rafovima 80 posto proizvoda iz Srbije, a ne kao danas kada ih ima najviše 20 posto. Važno je da na taj način zaštitimo gospodina poljoprivrednog proizvođača, da bi ga zadržali na selu i da njegova porodica ostane na selu - kazao je Marković.

JAGODINA FABRIKA MARKOVIC Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

On je obavestio javnost da sutra put Egipta kreće delegacija od 144 člana, od kojih 125 zdravstvenih radnika iz 18 zdravstvenih ustanova iz Srbije i da sve troškove snose donatori, kao i do sada.

To je treći put da ove godine vode zdravstvene radnike - aprila je njih 130 bilo u Egiptu, a juna 600 u Paraliji i ukupno sa ovim putovanjem je 900 lekara, medicinskih sestara i tehničara iz 25 zdravstvenih ustanova Srbije išlo u organizaciji Jagodine ove godine.

- To je za njih i jedan mini seminar jer razmenjuju iskustva u borbi protiv kovida 19 i su sve to zdravstveni radnici iz crvenih kovid zona. Ja na ovaj način želim da se zahvalim zdravstvenim radnicima u Srbiji i zbog toga što se i veliki broj pacijenata iz Jagodine lečio u više klinika i bolnica u našoj zemlji - izjavio je Marković.

Video: Dvospratnica u Donjem Račniku kod Jagodine, jedno od najlepših zdanja u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bež'te noge...

    22. oktobar 2021 | 13:51

    Uuuu, bato, da ti bivši komandant sad ustane...

  • mihailovic

    22. oktobar 2021 | 23:56

    USTAV SRBIJE : KOSOVO I METOHIJA CELA A NE SAMO SEVER KOSOVA I ME JE NEOTUDJIVI DEO TERITORIJE SRBIJE. DAKLE AKO NISTE SPOSOBNI USPOSTAVITI USTAVNI I TERITORIJALNI SUVERENITET NAD JUZNOM SRBIJOM KOSOVO I METOHIJOM CELOM U VOJNOM SAVEZU SA ODKB ONDA SMESTA DAJTE OSTAVKU DA VAS NAROD NESMAKNE. SRBIJA NEZELI DA KOMADA SOPSTVENU TERITORIJU SRBIJE ZARAD EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA