"Pozivam Prištinu da ne pokušava ništa što će ugroziti bezbednost Srba na KiM. Kurti je opasan čovek"

Kurti je opasan čovek, a mi moramo da se vratimo za pregovarački sto. Očekujem da u drugoj polovini novembra nastavimo razgovore, a prva tema tih razgovora je formiranje ZSO - rekao je Petar Petković

  • 3
dr Petar Petković intervju Foto: Marko Jovanović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozvao je ponovo danas Prištinu da ne pokušava ništa što će ugroziti bezbednost Srba na KiM, usled procena da bi Priština mogla da pokuša da zauzme trafo-stanicu Valač i hidroelektranu Gazivode zbog trenutno "komplikovane energetske situacije".

Petković je, gostujući na TV Pink, rekao da Srbija čini sve da zaštiti srpski narod na KiM i zamolio međunarodnu zajednicu da obrati pažnju na ono što radi premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

- Kurti je opasan čovek, a mi moramo da se vratimo za pregovarački sto. Očekujem da u drugoj polovini novembra nastavimo razgovore, a prva tema tih razgovora je formiranje ZSO - rekao je Petković.

Petković je naglasio da Srbija nikada neće ostaviti svoj narod, te da više nikada neće moći da se ponove oluje ili neki pogromi.

- Srbija čini više nego ikad da obezbedi sve srpskom narodu na KiM, potrebni su nam mir i stabilnost, kao i dijalog na kome insistiramo - poručio je Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA