≫ 

Srpska narodna partija obeležila sedmu godišnjicu postojanja

Predsednik parije, Nenad Popović, na svečanoj sednici GO SNP u Kombank dvorani rekao je da ta partija vidi Srbiju kao deo Evrope, ali se ne odriče, kako je rekao, svog Kosova

  • 0

Video: Svečana sednica SNP-a

Srpska narodna partija (SNP) danas je obeležila sedam godina postojanja, a predsednik te partije Nenad Popović je istakao da SNP svoje postojanje na političkoj sceni Srbije temelji na očuvanju tradicije i čvrstoj zaštiti državnih i nacionalnih interesa, ali i na zalaganju za razvoj moderne i demokratske Srbije čije je mesto u Evropi.

Popović je na svečanoj sednici GO SNP u Kombank dvorani rekao da ta partija vidi Srbiju kao deo Evrope, ali se ne odriče, kako je rekao, svog Kosova.

- Mi smo kao partija za Srbiju u Evropi, ali sa našim Kosovom kao njenim neotuđivim delom. Želimo da gradimo evropsko drustvo, demokratsku i pravnu državu sa svim slobodama i pravima i da nas kao takve uvažavaju u Evropi. Raduje nas što u Evropi postoje stranke i pokreti koji dele sa nama takvu viziju takve evropske Srbije - dodao je Popović.

Kako je istakao, jedan od strateskih ciljeva i želja je dalje razvijanje bratskih i savezničkih odnosa sa Rusijom.

- Srbija i srpski narod ni pod kakvim pritiscima neće uvesti sankcije Rusiji. Mi čvrsto stojimo na pozicijama vojne neutralnosti i Srbija nikada neće ući u Nato pakt koji nas je 73 dana bombardovao. Želimo da na ravnopravnih osnovama razvijamo vojne odnose sa svima čuvajći svoju nezavisnost i slobodu - poručio je Popović.

On je posebno istakao važnost energetske bezbednosti kao jednog od najvažnijih pitanja u budućnosti, i rekao je da je ugovorima sa prijateljima iz Rusije i izgradnjom gasovoda obezbeđeno uredno snabdevanje gasom privrede i građana u vremenu najveće energetske krize.

Na sednici su poslate i poruke o zaštiti srpskog naroda u regionu, važnosti političke i ekonomske podrške Republici Srpskoj, jačanju prijateljskih i bratskih ondosa sa Crnom Gorom, kao i učvršćivanju veza Srba u Hrvatskoj i Severnoj Makedoniji sa maticom.

Naglašena je stabilnost zdravstvenog sistema, a Popović je podsetio da je snaznim angažovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije podignute nove i obnovljene stare bolnice i domovi zdravlja i ojačan materijalni polozaj zdravstvenih radnika.

Ukazao je i da je Srbija prva nabavila sve dostupne vakcine protiv korona virusa i zapocela proizvodnju vakcine Sputnjik V na Torlaku.

Na svečanoj sednici obratili su se i Konstantin Kosačov, zamenik predsednika Saveta Federacije Rusije, Žan Lin la Kapel, poslanik francuske partije Nacionalno okupljanje Marin Le Pen u EP, Dimitrij Koin, poslanik italijanske partije Liga Matea Salvinija.

Na sednici je usvojena Deklaracija o nacionalnoj konzerativnoj politici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA