≫ 

Vučić posle sastanka sa predstavnicima Nišavskog okruga: Nišu će biti uplaćeno 450 miliona dinara

Vučić se sastato sa svim predsednicima opština Nišavskog okruga, a potom će obići fabriku "Jumis", najavila je pres služba predsednika

  • 31
Aleksandar Vučić Foto: Telegraf.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Nišavskom okrugu od danas do nedelje.

Obraćajući se okupljenim građanima, predsednik je najavio izgradnju puta Kovilovac - Skorica, kao i nastavak rekonstrukcije škole i izgradnju fiskulturne sale.

- Teško ćemo dovesti stranog investitora u Ražanj, smatram da bi bilo dobro da se otvori manji pogon vojne industrije kako bi zaposlili oko 200 ili 250 ljudi. Kako bi se podigli i prosek plata i kako bi vi i vaša deca imali budućnost - naveo je Vučić.

Kako je dodao, poseban problem je kvalitet vode.

Vučić je napomenuo da će za vodovodnu i kanalizacionu mrežu biti potrebno između osam i 10 miliona.

Predsednik Srbije obišao je školu u Ražnju gde je razgovarao sa decom.

Vučić se u 17 časova sastao sa svim predsednicima opština Nišavskog okruga u Oficirskom domu u Nišu.

Sastanku su prisustvovali i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministar saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Tomislav Momirović, ministarka privrede Anđelka Atanasković, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, v.d. direktor Puteva Srbije Predrag Drobnjak.

Posle sastanka, predsednik Srbije rekao je da će iz tekućih budžetskih rezervi Nišu biti uplaćeno 450 miliona dinara ili četiri miliona evra za vraćanje obaveza, bržu konsolidaciju grada i bolje funkcionisanje, a 150 miliona će biti raspoređeno opštinama iz Nišavskog okruga.

Stadion Čair

Naveo je da je za Niš važan početak izgradnje stadiona Čair za 20.000 gledalaca po UEFA standardima, kao i da će to biti fudbalska lepotica na kojem će moći da se igraju najveće utakmice, a to će dovesti do povećanja i standarda građana Niša i juga Srbije.

- Sutra ću u Nišu imati važne sastanke sa pripadnicima Vojske i odbrane, razgovaraćemo o važnim sadržajima za sam grad, ali i odbrani Srbije u budućnosti - rekao je predsednik Srbije.

Naveo je da se u Niš ulaže jer zaostaje za Novim Sadom i Beogradom.

- Zadovoljan sam fiskalnom situacijom u Nišu u odnosu od pre 6 godina, u Nišavskom okrugu Aleksinac ima suficit u budžetu, a pristojni rezultati su i u drugim opštinama - istakao je.

Vučić će posle sastanka potom će obići fabriku "Jumis", najavila je pres služba predsednika.

On će se u subotu u kasarni "Mija Stanimirović" sastati sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom VS u širem sastavu, a nakon toga je planiran sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom VS u užem sastavu.

U Nišu će posle toga uslediti prikaz rada diviziona samohodnih top haubica "NORA B-52 M15" i prikaz vežbe na položaju Lisinac.

Video: Vučić otkrio kada dolazi ruski gas po ceni od 270 dolara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dada

    10. decembar 2021 | 18:48

    Kako bi bilo u opštini Ražanj, tamo gde je rođen pok. glumac Vlastimir Đuza Stojiljković, jedna od ulica dobije ime i da se napravi bista zaslužio je.

  • Rajko

    10. decembar 2021 | 19:17

    Žiiveo Presednic volimo te Vuciçu . Živeoo Legenndo 🍺🍻🍻😃 Eo mi se provodimo u kafaanu sve 5

  • amerika

    11. decembar 2021 | 16:55

    Molim te Vucicu ko boga, uvedi obavezno sluzenje vojnog roka, da se ove drustvene mreze odmore, od ovih neradnika...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA