≫ 

Rođak Adema Jašarija, samo što je postavljen za komandanta tzv. KBS, unapređen u čin general-potpukovnika

Baškima Jašarija, koji je 1. decembra imenovan za komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga umesto Rahman Rama, predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani unapredila je danas u general-potpukovnika

  • 7
Baškim Jašari Foto: Kosovo online

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani unapredila je danas komandanta tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga Baškima Jašarija u čin general-potpukovnika, prenosi Gazeta ekspres.

Jašari je imenovan za komandanta tzv. KSB-a 1. decembra, nakon što je Rahman Rama podneo ostavku.

Baškim Jašari je sin Rifata Jašarija, brata Adema Jašarija, osnivača tzv. OVK, koji je i pre početka sukoba na KiM predvodio grupu koja je izvodila napade na bezbednosne snage Srbije.

Mediji na albanskom nedavno su preneli da je procedura za Raminu smenu pokrenuta pre dva meseca, nakon sukoba sa ministrom odbrane privremenih prištinskih institucija Armendom Mehajem.

Do nesuglasica je, prema tim navodima, došlo 18. septembra, dve noći pre akcije kosovske policije na severu KiM, kada je zabranjen ulazak na KIM vozilima sa srpskim registraskim tablicama, jer je Priština tražila uspostavljanje reciprociteta kada je reč o registarskim tablicama.

Kako su mediji prenosili, Mehaj je tada naredio komandi tzv. KBS da ofarba četiri američka vojna oklopna vozila u plavo, sa obrazloženjem da će biti koristišćena kao podrška policijskoj akciji na severu KiM, ali je Rama to odbio.

Video: Kurti po preuzimanju dužnosti odao poštu komandantu tzv. OVK

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KKK

    13. decembar 2021 | 11:08

    Pa oni imaju i generala, ha, ha, ha !!!!!

  • Siptar

    13. decembar 2021 | 11:17

    Svaka cast, kapa dole.😀

  • мики 011

    13. decembar 2021 | 13:36

    Komedija…..gde se školivao?Mislim u kojoj vojnoj ustanovi?Mozda u POSLASTIČARNICI😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA