≫ 

Gradonačelnik Bujanovca dočekao Gervalu: "Informisao sam je o diskriminaciji naših građana"

Ministarka spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini, Donika Gervala Švarc, obilazi danas Preševo i Bujanovac u skladu sa važećim sporazumom iz Brisela i bez statusnih oznaka

  • 8

Kako je ranije najavljeno, Donika Gervala Švarc je danas prvi put došla u posetu Preševu i Bujanovcu, iako je juče tvrdila da joj je odbijena dozvola od nadležnih iz Srbije. Gradonačelnik Bujanovca, Nagip Arifi objavio je na Fejsbuku da je "imao čast da primi zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Kosova Doniku Gervalu". Ona u Srbiji prisustvuje u skladu sa važećim sporazumom i bez statusnih oznaka.

- Informisao sam ministarku Gervalu o političkoj, socijalnoj i ekonomskoj situaciji naših građana kao i o kontinuiranoj diskriminaciji od strane centralne vlade u obrazovanju, ekonomskom razvoju, zdravstvu, sa posebnim naglaskom na pasivnost albanskih adresa, kao i nepriznavanje diploma stečenih na univerzitetima Republike Kosovo. Dogovorili smo se da će se naša saradnja nastaviti i ubuduće dok se ne pronađe rešenje - napisao je Arifi na Fejsbuku.

Video: Sednica UN na kratko prekinuta, Rusija tražila da Priština ukloni zastavu tzv. Kosova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    16. decembar 2021 | 14:38

    Ovi šiptari večno kukaju. Uvek nezadovoljni koliko god da im daš. Ako hoćete da živite kao u Albaniji onda se morate tamo preseliti a ne u drugim državama tražiti Albaniju.

  • Zare

    16. decembar 2021 | 15:26

    Tražite da vas presele tamo gde vam je bolje.

  • pera

    17. decembar 2021 | 09:01

    A STO MI PUSTAMO NJU DA PREDJE ADMINISTRATIVNU LINIJU A PETKOVICA NASEG 6 PUTA ODBIJAJU?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA