Kancelarija za KiM izdvojila više od 46 miliona dinara za zbrinjavanje 85 porodica u Gnjilanu

Za 61 domaćinstvo obezbeđena je pomoć u vidu građevinskog materijala, dok je za 24 porodice urađena kapitalna rekontrukcija stambenih objekata, izvršena dogradnja i adaptacija, kao i pomoć za 114 porodica koje su pretrpele štetu usled januarskih poplava

  • 0
Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, proslava, zastava Foto: Tanjug/Kancelarija za KIM

Kancelarija za KiM saopštila je danas da je izdvojila više od 46 miliona dinara za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju stambenih objekata u opštini Gnjilane čime je 85 porodica iz ove opštine rešilo svoje stambeno pitanje i dobilo bolje i adekvatnije uslove za život.

Poslednjim paketom pomoći, novu kuću od 65 kvadrata dobiće porodica Stojković, iz sela Donje Kusce, koja broji pet članova, od kojih troje dece i desetočlana porodica Ristić iz Paralova, u kojoj živi četvoro dece, koji su živeli u oronulim i starim kućama.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Borislav Tajić, rekao je da je jedan od najvažnijih zadataka Kancelarije stambeno zbrinjavanje našeg naroda.

- Kancelarija za KiM ulaže značajna finansijska sredstva i napore kako bi obezbedila našem narodu u južnoj srpskoj pokrajini bolje uslove za život, posebno stavljajući akcenat na socijalno ugrožene porodice sa malom decom - rekao je Tajić.

Prema njegovim rečima, ove godine je stambeno zbrinuto ukupno 85 porodica samo u opštini Gnjilane, od kojih je za 61 domaćinstvo obezbeđena pomoć u vidu građevinskog materijala, dok je za 24 porodice urađena kapitalna rekontrukcija stambenih objekata, izvršena dogradnja i adaptacija.

On napominje da je budžetom od 46 miliona obuhvaćena i pomoć za 114 porodica čiji su pomoćni objekti pretrpeli štetu usled januarskih poplava.

- Važno nam je da pomognemo našem narodu i kada se dogode neke nepredviđene okolnosti, pa smo isplatili i jednokratnu pomoć u iznosu od 50.000 dinara domaćinstvima čiji su pomoćni objekti oštećeni u poplavama. Nastavićemo i u sledećoj godini da ulažemo i da pomažemo, jer jedan od prioriteta Kancelarije za KiM jeste da obezbedi našem narodu uslove za ostanak i opstanak u pokrajini - zaključio je Tajić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA