≫ 

Kosovska policija: Specijalni istražitelji rade na rasvetljavanju slučaja skrnavljenja groblja u Kišnici

U saopštenju policije se navodi da je policija juče odmah po dobijanju obaveštenja i prijave slučaja reagovala sa najvećom ozbiljnošću, a da su na lice mesta izašle nadležne ekipe za uviđaj, uključujući i forenzičku tehniku, gde su konstatovana oštećenja na pojedinim grobovima pripadnika srpske zajednice

  • 2

Kosovska policija je saopštila da su pored istražitelja Policijske stanice u Gračanici, na rasvetljavanju okolnosti skrnavljenja spomenika na pravoslavnom groblju u Kišnici angažovani i specijalni istražitelji sa regionalnog nivoa, dok je tužilac Osnovnog tužilaštva – Odeljenje za teška krivična dela u Prištini, naložio pokretanje postupka u vezi sa tim krivičnim delom, prenosi Ekonomija onlajn.

Navodi se da je Kosovska policija juče odmah po dobijanju obaveštenja i prijave slučaja reagovala sa najvećom ozbiljnošću, a da su na lice mesta izašle nadležne ekipe za uviđaj, uključujući i forenzičku tehniku, gde su konstatovana oštećenja na pojedinim grobovima pripadnika srpske zajednice.

U Kosovskoj policiji kažu da se zalažu za što brži završetak i najprofesionalniju istragu tog slučaja, rasvetljavanje svih okolnosti i što pre izvođenje pred pravosuđe počinilaca tog, kako navode, ružnog dela.

- Takođe, podstičemo sve građane bez razlike, ukoliko poseduju bilo kakve informacija u vezi sa ovim pitanjem, da ih podele sa Kosovskom policijom kako bi se takvi slučajevi brže otkrivali i više nikada ne bi ponovili - navodi Kosovska policija.

Kako je saopšteno, juče je 15.10 u Policijskoj stanici u Gračanici jedna žena prijavila da je bila na groblju u selu Kišnica i da je videla da su neki spomenici oštećeni.

Video: Skrnavljenje grobnog mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • blazo

    27. decembar 2021 | 15:12

    Kao da ne znaju ko skrnavi srpska groblja.Gde su bre zastitnici ljudskih prava ili jos unistavaju generslob mural pa nemaju bremena

  • Драган

    27. decembar 2021 | 21:35

    “КАДИЈА ТЕ ТУЖИ , КАДИЈА ТИ СУДИ “.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA