≫ 

Oduzeti materijal za referendum na KiM predat carini

Kosovska policija je potvrdila da je sinoć zaustavila tri vozila -  jedan automobil i dva kamiona i da su kamioni zajedno sa materijalom u njima predati carinskim organima, prenosi Reporteri

  • 2
Jarinje - granični prelaz, policija, KIM, Foto: ATA Images

Kosovska policija saopštila je danas da je oduzeti materijal za referendum na Kosovu i Metohiji predat carini privremenih prištinskih institucija.

Kosovska policija je potvrdila da je sinoć zaustavila tri vozila -  jedan automobil i dva kamiona i da su kamioni zajedno sa materijalom u njima predati carinskim organima, prenosi Reporteri.

- Na osnovu službenih informacija, dužnosti i ovlašćenja policije, zabranjen je ulazak na Kosovo materijala koji se prevožen bez odgovarajuće dozvole - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su, u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, kamioni upućeni nadležnom carinskom organu, a da su se lica koja su bila u vozilima, kako je navedeno, "posle obavljenog razgovora vratila u Srbiju svojim vozilom".

Navedeno je da će slučaj dalje biti vođen u saradnji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je jutros da su koordinator RIK-a Marko Jankovcih i trojica vozača, koji su prevozili referendumski materijal, a koji su sinoć privedeni na administrativnom prelazu Merdare, pušteni i da se vraćaju u Beograd.

- Kosovska policija je zaplenilla oba kamiona sa referendumskim materijalom, što je suprotno svim sporazumima i dogovorima jer je reč o materijalu koji je najavljen i koji je stigao legalno na administrativnu liniju, gde je trebalo da ga sačeka OEBS i preuzme, kako bi ga danas distribuirao - istakao je Petković.

Video: Svi detalji o referendumu u Srbiji: Kako, zašto i o čemu se izjašnjavamo 16. januara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Izdaj Nick

    15. januar 2022 | 13:57

    Srpska lista kao da ne postoji, mora da su paprene plate …

  • Kako sad to?

    15. januar 2022 | 12:55

    Očekujemo obracanje danas,mora da je opozicija nesto smislila samo da nervira vlast 🤨

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA