Dačić o izborima i koaliciji sa drugim strankama: SPS nema potrebu da pravi dogovore po svaku cenu

Mi prvo moramo da razgovaramo sa Jedinstvenom Srbijom i ja sam razgovarao sa Draganom Markovićem Palmom - rekao je lider socijalista

  • 0
DACIC IZBORI SPS Foto: Tanjug/Sava Radovanović
DACIC IZBORI SPS Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić demantovao je pojedine navode da je razgovarao sa "Zavetnicima" i novoformiranim pokretom „Vitezovi reda zmaja“ na čijem je čelu doktor Branimir Nestorović, o širenju koalicije koju čine njegova stranka i Jedinstvena Srbija.

Dačić je TV Vojvodina rekao da nije bilo nikakvih razgovora o primanju novih članova te koalicije, pa ni sa "Zavetnicima" i "Vitezovima".

- Mi nikada nismo ni imali ideju da razgovaramo sa Vitezovima, niti su oni politička stranke. Nismo razgovarali ni sa Zavetnicima. Koliko sam ja razumeo, oni idu samostalno na izbore i imaju svog predsedničkog kandidata. Ne znam da li tu uopšte postoji bilo kakav prostor za razgovor - istakao je Dačić.

On kaže da SPS nema potrebu da pravi koalicije po svaku cenu i da se u tim slučajevima radi samo o nekim preklapanjima kada je reč o patriotskim stavovima, levici ili o ekološkim pitanjima.

- Mi prvo moramo da razgovaramo sa Jedinstvenom Srbijom i ja sam razgovarao sa Draganom Markovićem Palmom. Imamo i trećeg partnera koji nije bio u imenu liste zato što su imali imali problema oko registracije stranke, a to su Zeleni Srbije koji vodi Ivan Karić. Njihov poslanik je član našeg poslaničkog kluba profesor Ljubinko Rakonjac - poručio je Dačić.

Video: Ima li dijalog Beograda i Prištine budućnost: Dačić o pregovorima i povlačenjima priznanja KiM

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA