≫ 

Slucki uručio Vučiću ikonu, poklon od patrijarha Kirila

Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril poslao preko predsednika Komiteta za Međunarodne poslove Državne Dume Rusije Leonida Sluckog predsedniku Srbije Isusovu ikonu u znak prijateljstva

  • 2

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Komiteta za Međunarodne poslove Državne Dume Federalne Skupštine Ruske Federacije Leonida Sluckog, koji mu je tom prilikom uručio ikonu Gospoda Isusa Hrista, poklon patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila.

Slucki je predsedniku Vučiću uručio dar patrijarha Moskve i sve Rusije Kirila i preneo mu njegove pozdrave, a predsednik Vučić je, uzvraćajući pozdrave, izrazio nadu da će se sa patrijarhom Kirilom sastati prilikom sledeće posete Moskvi.

- Hvala Njegovoj svetosti patrijarhu moskovskom i sve Rusije Kirilu, na divnom poklonu! - napisao je Vučić na instagramu budućnostsrbijeav uz fotografije sa sastanka.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik je sa Sluckim razgovarao o daljem razvoju srpsko-ruske saradnje u različitim oblastima, uključujući i parlamentarnu saradnju.

Vučić je istakao da odnose Srbije i Rusije karakterišu međusobno razumevanje i poverenje i zahvalio na čvrstoj i aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa.

Slucki je izrazio zadovoljstvo napretkom ekonomske saradnje Srbije i Rusije, istakavši da ga raduje što zajednički infrastrukturni projekti doprinose ekonomskom napretku naše zemlje.

Vučić je veoma pozitivno ocenio rad RŽD na deonici brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada i naveo druge primere uspešne saradnje u različitim oblastima, koji doprinose razvoju naše ekonomije.

Dvojica sagovornika su izrazila očekivanje da će se nastaviti trend učestalih srpsko-ruskih kontakata na visokom nivou.

Vučić i Slucki razgovarali su i o događajima na istoku Evrope.

Video: Vučić se sastao sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nolinjo

    8. februar 2022 | 14:09

    Ne bih da ga plasim, al ovo nije Leonid Slucki na prvoj slici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA