≫ 

Dačić i šef portugalske diplomatije uputili saučešće povodom smrti Olivera Antića: "Veoma me je potresla vest"

On je ukazao da je Srbija ostala bez intelektualca velikog formata

  • 0
Oliver Antić, ambasador Foto: lisbon.mfa.gov.rs

Povodom smrti ambasadora Srbije u Portugaliji Olivera Antića predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić uputio je porodici, poštovaocima i prijateljima izraze iskrenog saučešća.

- Veoma me je potresla vest o smrti Olivera Antića, našeg ambasadora u Portugaliji i jednog od naših najvećih pravnih stručnjaka. Imao sam zadovoljstvo i čast da dugo i plodno sarađujem sa profesorom Antićem, jednim od onih ljudi koji su svoje ogromno znanje i iskustvo stavili u službu naših građana i naše države, kao čin vrhunskog patriotizma. Izgubili smo jednog od naših vodećih pravnika i naučnika, kao i vrhunskog diplomatu, koji je interese svoje zemlje zastupao neumorno, znalački i sa strašću - naveo je Dačić.

On je ukazao da je Srbija ostala bez intelektualca velikog formata i patriote čiji je rad obeležio jedan važan period u njenoj istoriji, prenosi Tanjug.

- Porodici profesora Antića, njegovim prijateljima i generacijama njegovih studenata, kao i celoj našoj diplomatskoj službi upućujem izraze iskrenog saučešća - naveo je predsednik Narodne skupštine.

Šef portugalske diplomatije izrazio saučešće

Šef portugalske diplomatije Augusto Santoš Silva izrazio je saučešće ministru spoljnih poslova Nikoli Selakoviću povodom smrti ambasadora Srbije u Portugalu Olivera Antića, objavilo je Ministarstvo spoljnih poslova na svom Tviter nalogu.

Ministar Santoš Silva pozvao je telefonom šefa srpske diplomatije Selakovića kako bi mu izrazio saučešće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA