Ambasada SAD o stavu Srbije prema Ukrajini: Pozdravljamo Vučićevu podršku teritorijalnom integritetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da se Srbija zalaže za mir, poštuje međunarodno pravo i smatra da je pogrešno kršenje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje

  • 8
VUCIC KVINTA SASTANAK Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Američka ambasada u Beogradu pozdravila je stav Srbije o Ukrajini koji je sinoć u obraćanju naciji ponovio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Sjedinjene Američke Države pozdravljaju ponovljeni stav Srbije i predsednika Aleksandra Vučića o podršci teritorijalnom integritetu Ukrajine koji je narušen ilegalnim i ničim izazvanim napadima Rusije - navodi se u objavi Ambasade na Tviteru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da se Srbija zalaže za mir, poštuje međunarodno pravo i smatra da je pogrešno kršenje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje, pa i Ukrajine, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji, jer će se po tom pitanju rukovoditi zaštitom svojih interesa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailo

    26. februar 2022 | 08:34

    Lazete, sasvim sigurno niste zadovoljni jer Vučić ni jednom recju nije osudio Rusiju ali šta vi drugo znate osim da lažete, glumite i zavodite naivne. DOŠAO VAM JE KRAJ,mnogo sreće i nikad se ne vraćajte, ovde ste, na ovoj planeti,mnogo zla posejali. Idite, idite, idite što pre.

  • Petar

    26. februar 2022 | 09:17

    Ukoliko podrzavate stav Srbije o teritorijalnom integritetu svih drzava pa i Ukrajine zbog čega je izostao vas komentar na stav Kurtija .Kosova,za uvođenje sankcija Rusiji?Kosovo je sastavni deo Srbije i niko u njeno ime ne može da donese odluku o sankcijama bilo kome,bilo to opravdano ili ne.

  • Nikola

    26. februar 2022 | 08:31

    Amerika divna jedna zemlja koja poštuje integritet svega osim Kosova koje je po istom tim zakonima pripadalo Srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA