≫ 

Selaković upoznao ukrajinskog ambasadora sa zaključcima Saveta za nacionalnu bezbednost

Šef srpske diplomatije rekao je da Republika Srbija pruža punu i principijelnu podršku poštovanju načela teritorijalnog integriteta Ukrajine, naglasivši da su opšteprihvaćeni principi zaštite međunarodnog prava osnova spoljne politike Srbije

  • 0
Nikola Selaković Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Ukrajine Oleksandrom Aleksandrovičem.

Upoznao je ukrajinskog ambasadora sa zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost, o kojem će se uskoro izjasniti Vlada Srbije.

Šef srpske diplomatije rekao je da Republika Srbija pruža punu i principijelnu podršku poštovanju načela teritorijalnog integriteta Ukrajine, naglasivši da su opšteprihvaćeni principi zaštite međunarodnog prava osnova spoljne politike Srbije.

Srbija, prema njegovim rečima, smatra veoma pogrešnim kršenje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje, uključujući Ukrajinu.

Selaković je istakao privrženost Srbije dijalogu i mirnom rešavanju sporova, dodavši da srpski narod Ruse i Ukrajince smatra bratskim narodima i da gubitak svakog života u Ukrajini doživljavamo kao tragediju.

Ministar je istakao spremnost Srbije da prihvati izbeglice iz Ukrajine i da, u sladu sa našim mogućnostima, uputimo humanitarnu i medicinsku pomoć.

Video: Vučić: Ne uvodimo sankcije Rusiji, pružamo podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA