Žosep Borelj zabrinut: Sukob iz Ukrajine mogao bi da se prenese na zemlje Zapadnog Balkana

Šef diplomatije EU je nakon neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica EU rekao da se sa posebnom pažnjom mora pratiti mogući upliv ukrajinske krize na Zapadni Balkan

  • 11
Đozep Borelj FOTO: TANJUG/ TANJA VALIC

Šef diplomatije EU Žosep Borelj izrazio je zabrinutost da se ruska intervencija neće zaustaviti samo na Ukrajini i da bi Rusija vrlo lako mogla svoj uticaj da proširi dalje i da deluje u Modaviji i Gruziji i na Zapadnom Balkanu.

Borelj je nakon neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica EU rekao da se sa posebnom pažnjom mora pratiti mogući upliv ukrajinske krize na Zapadni Balkan.

- Mi moramo posvetiti veliku pažnju onome što se tamo događa. Moramo veoma paziti na upliv ukrajinske krize na Zapadni Balkan i pratiti šta se događa, pomno gledati kakvi su stavovi, kako s našom spoljnom politikom usklađuju politiku zemlje Zapadnog Balkana koje su kandidati za članstvo u EU - istakao je Borelj nakon sastanka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA