≫ 

Vučić: Ne dižemo borbenu gotovost vojske. Pritisci na našu zemlju ogromni

Na današnjoj ceremoniji će biti obeležen početak radova na deonici Sremska Rača-Kuzmin, koja je deo projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo

  • 16

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji na kojoj će biti obeležen početak radova na deonici Sremska Rača-Kuzmin, koja je deo projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo.

Posle cerenomije, predsednik je odgovarao na pitanja novinara i govorio o aktuelnim dešavanjima u zemlji i svetu.

O regionu

Kada je reč o situaciji u regionu, rekao je da Srbija nema razloga da diže borbenu gotovost vojske, kao što je to učinila Hrvatska.

- Lepo je što Plenković prati dešavanja u susedstvu, mogao sam i da ga pozovem na otvaranje nekog mosta. Dobro je da prate - rekao je Vučić.

Video: Vučić: Ne podižemo borbenu gotovost, držimo se uprkos pritiscima

Ponovio je da su pritisci na našu zemlju ogromni i teško će se to izdržati.

- Imao sam razgovore sa više zemalja, do kasno u noć... Držaćemo se koliko budemo mogli, jednu zemlju imamo. Nije lako, nije jednostavno - rekao je Vučić, povodom dešavanja u Ukrajini i navoda da Srbija sedi na dve stolice.

O izborima

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić najavio je da će naprednjaci odluku o kandidatu za predsedničke izbore doneti 7. marta, ali i primetio da Srbija trenutno ima većih briga od izbora.

Vučić je, na pitanje da li će sutra, kada se se očekuje raspisivanje predsedničkih izbora početi sa prikupljanjem potpisa, rekao da neće.

- Naravno da ne počinjemo, jer nismo doneli ni odluku oko kandidata - objasnio je on.

Rekao je da je za 7.mart zakazao sednicu Predsedništva SNS.

- Ko će sada da se bavi izborima, bezbroj problema i muka imamo. Koga sada briga za izbore, ima mesec dana do izbora - naglasio je on.

"Zidamo mostove koji spajaju države"

- LJudi misle da autoput možemo da izgradimo od vazduha i vode. Kamen je uvek problem, ali naše je da se pobrinemo i da obezbedimo sve materijale na vreme- rekao je predsednik na komentar da je cena materijala poskupela.

Kazao je da je Srbija, proiporcionalno svojoj veličini, zemlja sa najvećim brojem mostova i puteva u izgradnji.

- Nedavno smo na nekih 55 km odavde prisustvovali sličnoj ceremoniji za brzu saobraćajnicu Šabac - Loznica, a danas smo na važnijoj saobraćajnici. Hoću da kažem hvala svika koji su ovde učestvovali, jer umrežavamo celu Srbiju putevima, kao i države i narode - rekao je Vučić.

Kako je dodao, mostovi su važniji od kuća, kako je rekao i Ivo Andrić.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Novi most na Rači. Dragan Jocić, jedan od naših najvećih stručnjaka, uverio me je da je ovaj most jedan od najboljih i najsolidnije građenih u Srbiji. Kompletna deonica sa svim mostovima i vijaduktima biće završena do kraja sledeće godine. Živela Srbija - objavio je predsednik tokom posete.

Video: Radovi na deonici Sremska Rača-Kuzmin: Vučić obilazi deo auto-puta Beograd-Sarajevo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleks@77🔴⚪️🔴

    1. mart 2022 | 11:35

    Nemoj da ti padne napamet sankcije rusiji da uvedes❗️❗️❗️

  • Đorđe

    1. mart 2022 | 10:52

    Pre će se svi putevi u Srbiji završiti nego što počne Niš-Merdare.Toplica ,zaboravljena od svih vlasti naše zemlje,se prazni velikom brzinom.

  • Невена

    1. mart 2022 | 10:36

    Ппдршка! Браво !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA