Vučić: Ako se Priština bude ponašala neodgovorno, dobiće odgovorni odgovor

Predsednik Srbije je, na pitanje o inicijativama za prijem Kosova u međunarodne organizacije, rekao da postoji više uglova za sagledavanje ove sitacije, a jedan je da mnogo vide u globalnom rešenju mogućnost da reše pitanje tzv. Kosova

  • 3

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas iz Leskovca da će, ako se takozvano Kosovo bude primilo u međunarodne organizacije, kao što to neki žele, suočiti sa snažnim I efikasnim odgovorom Srbije, koji će ih iznenaditi.

Vučić je, na pitanje o inicijativama za prijem Kosova u međunarodne organizacije, rekao da postoji više uglova za sagledavanje ove sitacije, a jedan je da mnogo vide u globalnom rešenju mogućnost da reše pitanje Kosova.

Ukazao je da se iz teksta u „Gardijanu“, koji je uvod u različite ideje, moglo videti šta nekim političarima može pasti napamet.

Rekao je da vidi da mnogo žele ubrzani prijem takozvanog Kosova u međunarodne organizacije.

- Moja poruka, bez da ulazim u sve detalje, a mi analiziramo sve temeljno, da će se, ako krenu sa tim, iznenaditi snažnim I efikasnim odgovorom Srbije. Ukoliko bi se Kosovo primilo u međunarodne organizacije to bi značilo rušenje Vašingtonskog sporazuma. Tada će saznati o više zemalja koje su povukle priznanje - rekao je Vučić, istakavši da ih sve moli da se ponašaju odgovorno, a ne neodgovorno.

Ako se budu ponašli neodgovorno, mi ćemo ozbiljno i odgovorno odgovoriti - poručio je Vučić.

Video: Vučić: Odustali smo od protestne note Turskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    7. mart 2022 | 14:21

    Problem je sto su oni vec odavno krenuli a mi se ponasao kao da to sve ne vidimo...a kad i odgovorimo to ce biti isuvise zakasnelo i previse blago kao i 1000 puta ranije, to siptari znaju zato se tako i ponasaju.

  • A šta savetuje

    7. mart 2022 | 15:06

    Bler, šta da radimo

  • kale

    7. mart 2022 | 15:32

    Izgrdicemo ih i to zestoko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA