Stefanović obišao jedinice Vojske Srbije u garnizonu Kraljevo

Nakon obilaska radova na izgradnji novih hangara za smeštaj vazduhoplova i letačke obuke na vojnom aerodromu „Morava“, ministar Stefanović je izrazio zadovoljstvo jer 98. vazduhoplovna brigada ispunjava sve postavljene zadatke

  • 0
Nebojša Stefanović, Kraljevo Foto: MO RS

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović danas je u Kraljevu posetio pripadnike 98. vazduhoplovne brigade na vojnom aerodromu „Morava“ i Druge brigade kopnene vojske u kasarni „Ribnica“.

Nakon obilaska radova na izgradnji novih hangara za smeštaj vazduhoplova i letačke obuke na vojnom aerodromu „Morava“, ministar Stefanović je izrazio zadovoljstvo jer 98. vazduhoplovna brigada ispunjava sve postavljene zadatke.

- Imamo priliku da vidimo nastavak obuke naših pilota, a oni koji budu danas na „orlovima“, „gamama“ i na helikopterima „mi-35“, pokazaće šta znaju i kako se pripremaju da uvek budu tu da zaštite svoju zemlju. Drago mi je da ovi ozbiljni i odvažni ljudi svakoga dana razmišljaju podjednako i o održavanju tehnike. Imao sam prilike da vidim koliko se energije i napora ulaže u to da svi naši avioni i helikopteri u svakom trenutku budu spremni za upotrebu. Sve ono što smo nabavljali u prethodnom periodu, uz modernizovanje naše tehnike, očigledno je dalo rezultat i ide u prave ruke - rekao je Stefanović.

Govoreći o novim hangarima, ministar je podsetio da je reč o prvim objektima koji se grade na aerodromu u Lađevcima od 1987. godine.

Ministra odbrane na vojnom aerodromu „Morava“ dočekao je zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Željko Bilić, a o stepenu realizacije radova na izgradnji novog hangara informisao ga je komandant 98. vazduhoplovne brigade brigadni general Zoran Prodanović.

Nakon obilaska radova na izgradnji novog hangara, prikazan je i deo letačke obuke pripadnika 98. vazduhoplovne brigade, koja obuhvata borbeno osposobljavanje posada na avionima "Orao" i helikopterima " Mi-35M", „gama“ i H-145M za izvršenje bojevih gađanja na poligonu " Pasuljanske livade", kao i izvršavanje redovnih zadataka sa daljinski pilotiranim vazduhoplovima Ć-92 A .

U nastavku posete jedinicama Vojske Srbije u garnizonu Kraljevo, ministar Stefanović obišao je i pripadnike Druge brigade kopnene vojske u kasarni „Ribnica“.

- Deo novih sredstava dobili smo iz donacije, a deo je plod domaće pameti, Vojnotehničkog instituta i naših fabrika. Drago mi je da vidim da Druga brigada uspešno realizuje obuku i upotrebljava nova sredstva, jer je veoma važno da ono što naša domaća pamet osmisli vojnici efikasno koriste - rekao je ministar.

Ministar odbrane obišao je u kasarni u Ribnici prikaz naoružanja i vojne opreme po projektu "1500", savremena inžinjerijska sredstva, kao i renovirane objekte za život i rad pripadnika jedinice. Tokom obilaska njega je o stanju u jedinici upoznao komandant Druge brigade pukovnik Siniša Stašević, dok je u obilasku sa ministrom bio i načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Željko Tramošljika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA