≫ 

Vučić poručio na mitingu SNS u Kragujevcu: Hoćemo da sačuvamo KiM, da sačuvamo celu Srbiju

Miting je održan u pešačkoj zoni, na Trgu kod malog krsta u Kragujevcu, veliki broj građana se okupio da dočeka predsednika SNS i aktuelnog predsednika Srbije

  • 19
IZBORI KRAGUJEVAC VUCIC Foto: MN Press

Srpska napredna stranka održala je danas predizborni skup i u Kragujevcu, na kojem je govorio predsednički kandidat Srpske napredne stranke i liste "Zajedno možemo sve" Aleksandar Vučić.

Miting je održan u pešačkoj zoni, na Trgu kod malog krsta, a veliki broj građana se okupio da dočeka predsednika koji im se zahvalio što su se okupili u tolikom broju. 

- Hvala vam na podršci, na pobedama dosadašnjim jer je to ono što nam je davalo snagu da stvari menjamo i Srbiju guramo napred. Prvih pet kilometara eksproprijacije smo uradili za severnu obilaznicu, a sada smo dobili nižu cenu stranih izvođača u odnosu na domaće. U najkraćem periodu krećemo u izgradnju obilaznice od 22 km oko Kragujevca. Sve će biti dostupnije, biće povećana bezbednost, imaćete čistiji vazduh. Idemo i sa 37 kilometara brze saobraćajnice, da spojimo Kragujevac sa Moravskim koridorom i Kragujevac neće biti slepo crevo, na koju god stranu da se krene Kragujevac će svuda biti na najbolji način povezan. To je naša obaveza da u naredne četiri godine završimo. Tokom mandata naredne vlade biće izgrađeno i novo krilo KC Kragujevac i neće biti potrebno nikome iz Kragujevca da ide u Beograd - rekao je Vučić i najavio da će u Šumaricama biti izgrađen "jedan od tri ili četiri najlepša stadiona".

Potom se osvrnuo i na aktuelnu situaciju u Evropi.

- Danas u Evropi kad legnete ne znate koja će vas vest probuditi ujutru. Vesti su od toga da nafta raste, gas, ugalj, sve sirovine, što vam uništava privredu, poljoprivredu. Milion problema. U takvim uslovima moguće je da krizu izdržimo ako smo zajedno i imamo jake finansije. Srećan sam što smo bili u stanju da celu kampanju govorimo pozitivno i da vam kažem šta je to što ćemo da uradimo. Kada odete kući sem besa koji ste iskalili na nekome nista dobili ništa. Jedini što ima smisla je ono što ćemo da uradimo. Molim vas da sve njihove neistine i uvrede da ih izdržimo i da u istoriji ostane upamćeno to da je najubedljivija pobeda ostvarena a da nismo izgovorili nijednu ružnu reč - rekao je Vučić.

Stabilnost i mir najvažniji su da bismo postigli ekonomski uspeh, kaže Vučić i ističe da žene najbolje razumeju šta znači mir.

- Onda kad prećutimo, prećutimo ne zato što smo slabi, već zato što želimo da sačuvamo naš narod, da sačuvamo KiM i celu Srbiju. To je suština, jer bez mira nema ničega. Ovi izbori zato nisu igra i država nije igračka. Nije reč o tome da li vam se neko dopada ili ne, već pitanje ozbiljnosti, vašeg promišljanja o budućnosti.

Lider SNS je naglasio da je važno da Srbija sama čuva svoje nebo.

- Hoćemo da sačuvamo naš narod na KiM, da sačuvamo KiM, da sačuvamo celu Srbiju. Da razmišljamo o tome kako da napredujemo, da gradimo, to je suština jer bez mira ničega od toga nema. To nije pitanje da li vam se neko dopada ili ne, izbori su pitanje odgovornosti i ozbiljnosti. Srbija mora da misli o moralu jer je Srbija bila predmet najgore agresije. Iako neki kažu nikad ne reci nikad, ali to je rezlog zašto Srbija ne treba u NATO, Srbija može sama da čuva svoje nebo i svoju slobodu. Tog 3. aprila da izađemo na izbore i da im pokažemo, celom svetu šta Srbija želi, da pokažemo da Srbija neće da da na sebe da uvek pobeđuju ponos i dostojanstvo, čast i obraz, prosperitet i budućnost - naglasio je Vučić.

Na početku mitinga intonirana je himna Bože pravde nakon čega se predstavnica liste "Zajedno možemo sve", polaznica akademije mladih lidera, Jelena Milivojević obratila se okupljenima.

- Danas dela govore jer se nismo predali. Danas je mladima pružena šansa da rade u novim fabrikama, obnovljenim školama, bolnicama. Imamo šansu da se ostvarimo kao roditelji jer nam država garantuje sigurnu budućnost. Preduzete su mere populacione podrške mladima jer su deca i mladi naše najveće blago, a naš zadatak je da deci prepustimo stabilnu Srbiju - rekla je ona.

Umetnik i glumac Lazar Ristovski takođe se obratio građanima i istakao da Vučić obezbeđuje mir i stabilnost, a to je sada najvažnije.

- Ova kampanja koja se vodi mesec i nešto dana nikada nisam video ovako uspešnu i kreativnu kampanju na ovim prostorima da je neko vodio. Ponosan sam što sam deo ove kampanje. Dobra dela koja učinim ne pamtim, a ono što je važno je da SNS sve češće se vežu i odaju priznanja i umetnici i naučnici, sportisti osim jednog užeg kruga osim kruga beogradske dvojke, tog licemernog intelektualnog kruga koji decenijama unazad vedre i oblače šta je dobro, a šta nije. Taj deo nije samo prostorna odrednica, to je odrednica sužene svesti koju ti intelektualci imaju. Predlažem im da se pridruže pobednicima, SNS i predsedniku Vučiću. Oni bi hteli da vladaju Srbiju, a ne vole Srbiju. Dok Vučić vodi Srbiju, Srbija više nikada neće ratovati - rekao je Ristovski.

Prva na listi "Zajedno možemo sve" prof. dr Danica Grujičić naglasila je da se nikada nije ulagalo u zdravstvo kao poslednjih godina.

- Mislila sam da nikada neću ući za svog radnog veka ući u Klinički centar Srbije, a on je sada obnovljen. Imamo nove bolnice, da ne spominjem kako je država bila spremna za epidemiju kovid inspekcije. Četrdeset godina radim u zdravstvu i odgovorno tvrdim da se nikada nije ovoliko ulagano u zdravstvo - istakla je doktorka Grujičić i poručila da se gledaju dela i rezultati, a ne ono šta drugi govore.

Nešto ranije održan je i veliki predizborni skup SNS u Užicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pec

    26. mart 2022 | 13:30

    Pozdravite ga i od mene i moje porodice! Ništa nije ispunio od onoga što su i njegove službe i njegovi saradnici nam obećali!

  • Map

    26. mart 2022 | 13:29

    Koliko ima autobusa

  • Triva

    26. mart 2022 | 13:22

    Dobro je, stigoše iz Užica na vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA