≫ 

Nataša Jovanović: Bivšim kolegama želim sve najbolje, spremna sam za debate

  • 9
Nataša Jovanović Foto: Privatna arhiva

Iako mandati budućim poslanicima još nisu potvrđeni, s obzirom da još nisu proglašeni ni konačni rezultati izbora održanih 3. aprila, izvesno je da će se u novom sazivu parlamenta biti i Nataša Jovanović kao poslanik Srpske napredne stranke.

Nekadašnja poslanica Srpske radikalne stranke vraća se posle dve godine u parlament.

- Ja sam rekla i prilikom napuštanja Srpske radikalne stranke da svojim bivšim kolegama želim sve najbolje u daljem radu bez obzira na njihov parlamentarni status - rekla je Jovanović za Telegraf.rs, odgovarajući na pitanje kako komentariše to što njeni bivši saborci nisu prešli cenzus na nedavno održanim izborima.

Jovanović kaže da je pratila rad i saziva u kojem nije bila, dodajući da parlament u svakom sazivu preslikava volju naroda koja je iskazana na izborima.

- Mislim da će kvalitet rada ovog parlamenta biti veoma visok, i rad veoma uspešan. Naravno da sam za to spremna, s obzirom da imam izuzetno dugo parlamentarno iskustvo i da parlament kao predstavničko telo doživljam kao hram demokratije u pravom smislu te reči, gde ćemo imati prilike da i mi iz vladajuće stranke kao i opozicioni poslanici pokažemo koliko smo odgovorni prema građanima koji su nas izabrali - komentariše Jovanović.

Mi smo imali razne sazive i razne uloge parlamentaraca, kaže Jovanović i ocenjuje da će u novom parlamentu pobeđivati argumenti.

- Svako od nas će kada bude obrazlagao zašto misli da je nešto dobro za građane Srbije morati da to argumentuje, kao što će opozicija morati da daje validne argumente, u živom prenosu, oči u oči sa neistomišljenicima. Mislim da kod naroda drugačije neće proći - uverena je Jovanović.

Veruje i da će biti  i određenih izazova pred poslanicima, a koje povezuje sa specifičnom situacijom u kojoj se, kako kaže, Srbija nalazi zbog situacije između Rusije i Ukrajine.

- Srbija danas vodi odgovornu politiku i jedini je bastion i nezavisnosti i slobode, pre svega, zahvaljujući liderstvu predsednika Aleksandra Vučića. Mislim da će se izazovi odnositi na buduće definisanje zakonskih okvira za nastavak napretka naše ekonomije i za poboljšanje celokupnog života - rekla je Jovanović.

Buduća poslanica naprednjaka veruje da će biti formirana stabilna i odgovorna vlada i da će parlament kroz zakone koje bude donosio olakšati život građana.

Video: Predsednik Vučić iz Slovenije: Dijalog je nasušna potreba, naše zemlje imaju odličnu saradnju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA