≫ 

Tadić: Opozicija propustila gotovo sve što je mogla

opozicija propustila da organizuje zajedničku kontrolu izbornog procesa - tvrdi Tadić

  • 9
Vanredna konferencija za medije svih opozicionih lista Opozicija Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je opozicija na izborima propustila "gotovo sve što je mogla" i da je od predsedničke kandidature odustao između ostalog i zato da ne bi bio optužen da oduzima glasove Zdravku Ponošu.

Tadić je kazao da je opozicija propustila da organizuje zajedničku kontrolu izbornog procesa i da tako manje zavisi od izbornih okolnosti koje je nametala vlast.

- Opozicija je na ovim izborima propustila gotovo sve što je mogla, ali su bili potrebni i ovakvi izbori da bi se konačno posle decenije magle sve u opoziciji jasno videlo - rekao je Tadić za Danas.

Dodao je da je od predsedničke kandidature odustao između ostalog i zato da ne bi bio optužen da oduzima glasove Zdravku Ponošu.

- Ne zaboravite da su Vladeta Janković i drugi iz te koalicije tokom kampanje govorili da bi moja kandidatura bila direktna pomoć Vučiću. Tek nakon izbora, Ponoš je rekao ono što sam ja govorio sve vreme, da je za bolji rezultat bilo potrebno više kandidata - naveo je Tadić.

On je ocenio kako bi ponovljeni izbori za gradsku vlast u Beogradu bili raspisani samo zato da Vučić popravi izborni rezultat koji je SNS postigao na ovim izborima, a ne zbog bilo kakvih razgovora sa bilo kim iz opozicije.

- Ti razgovori služe samo kao paravan i omogućavanje Vuciću da ukoliko proceni da su mu novi izbori u interesu, to predstavi kao njegovu dobru volju i ustupak opoziciji - ocenio je Tadić.

Video: Đilas posle razgovora s Vučićem: Ne vidim drugo rešenje osim novih izbora u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    26. april 2022 | 10:11

    "Ajmo ljudi" u proslost !

  • A. P

    26. april 2022 | 10:26

    Imali ste vlast, ali niste ga sačuvali.

  • Др

    26. april 2022 | 09:52

    Штета што тебе не поставише на чело ( свакако жеља свих вас)!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA