≫ 

Jeremić: Prihvatićemo poziv na konsultacije oko Vlade

Predsednik Republike po Ustavu ima mandat da sa parlamentarnim strankama obavi zvanične konsultacije

  • 6
Izbori 2022 Vuk Jeremić Foto: ATA Images

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će se stranka na čijem je čelu odazvati pozivu predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konsultacije o formiranju Vlade, ali da je zauzimanje stava drzave prema sukobu u Ukrajini, kao i svemu što iz toga proizilazi u političkom, ekonomskom, bezbednosnom pogledu, izuzetno složeno pitanje koje zahteva sveobuhvatnu i transparentnu javnu raspravu, i da je parlament najprimerenije mesto za to.

- Predsednik Republike po Ustavu ima mandat da sa parlamentarnim strankama obavi zvanične konsultacije o formiranju Vlade Srbije. Narodna stranka će se tom pozivu odazvati, poštujući zakone i Ustav - naveo je Jeremić.

Jeremić je rekao da bi svaka druga forma razgovora sa Vučićem, van Ustavom propisanih nadležnosti predsednika Republike, za posledicu imala dalje urušavanje institucionalnog poretka i Narodna stranka u tome neće učestvovati.

Jeremić je to rekao na pitanje Nove s da li će se Narodna stranka odazvati na poziv koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će uputiti opozicionim strankama na razgovor povodom aktuelne situacije i pozicije Srbije.

Video: Aleksandar Vučić: Sutra u 18 časova o tome šta nas čeka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA