Jovanović: Nikakve sankcije Rusiji ne dolaze u obzir, razgovaraću s Vučićem

Srbija ne može da postane članica EU, a da ne prizna secesiju Kosova i Metohije - tvrdi Jovanović

  • 8
Izbori 2022 štab noć Milos Jovanovic Foto: Tanjug/RADE PRELIC

Predsednik Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović smatra da sankcije Rusiji "ne dolaze u obzir", jer bi to, kako je ocenio, bilo suprotno interesu države i naroda.

Jovanović je za Jutonjuz televiziju rekao da će prihvatiti poziv za razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u vezi sa globalnom situacijom u kojoj se zemlja danas nalazi.

- Mislim da je razgovor plodotvoran čak i kad se ne složite, čak i kad radikalne razlike iznesete, što će očigledno s naše strane sada biti slučaj - rekao je Jovanović i dodao da je razgovor sa predsednikom Srbije prilika da se razjasni situacija.

Prema njegovim rečima, na razgovorima koji će uslediti i za koje je Vučić najavio poziv relevantnim političkim partijama, „neko će reći moramo u EU, a mi ćemo reći da ne treba“.

- Ni Unija se neće širiti u dogledno vreme, a s druge strane, Srbija ne može da postane članica EU, a da ne prizna secesiju Kosova i Metohije - ocenio je Jovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    10. maj 2022 | 10:04

    Bravo Jovanovicu SRBINE

  • Kiki

    10. maj 2022 | 10:39

    A sta fali milionima Srba ( ne zaboravite i ostale gradjane Srbije) koji zive i rade na Zapadu gde su vec uvedene sankcije Rusiji. Zar cemo protiv njih?

  • Simon

    10. maj 2022 | 11:54

    Svaka čast gospodinu Jovanoviću što se sastaje sa Vučićem jer to je pravi Srbin, bez obzira na politički stav i kojoj stranci pripada kada je to u interesu celog Srpskog naroda trebamo biti složni i donositi pametne i dobre odluke…… gospodin Jovanović to pokazuje svoim stavovima……..bravo Srbine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA