Do 16. maja dodela mandata odbornicima, a onda teku rokovi za održavanje konstitutivne sednice u Beogradu

Ukoliko se rešenja o dodeli mandata objave 16. maja, rok za održavanje konstitutivne sednice biće 16. jun

  • 0
BEOGRAD SKUPSTINA SEDNICA Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Gradska izborna komisija proglasila je u ponedeljak, 9. maja konačne rezultate izbora u Beogradu, a rokovi za konstituisanje skupštine počinju da teku od momenta kad komisija objavi rešenja o dodeli mandata kandidatima za odbornike.

Lokalna izborna komisija u roku od sedam dana od dana objavljivanja konačnih rezultata dodeljuje mandate kandidatima za odbornike po njihovom redosledu na izbornoj listi, a to znači da je kranji rok za dodelu mandata ponedeljak, 16. maj.

Konstitutivnu sednicu na kojoj se potvrđuju mandati odbornika saziva predsednik skupštine iz prethodnog saziva (Nikola Nikodijević iz Socijalističke partije Srbije) i to u roku od 10 dana od dana objavljivanja rešenja o dodeli mandata na veb prezentaciji, a sednica mora da bude održana najkasnije 30 dana od dana objavljivanja rešenja o dodeli mandata.

Ukoliko se rešenja o dodeli mandata objave 16. maja, onda je krajnji rok za održavanje sednice Skupštine grada Beograda 16. jun.

Za razliku od republičkog parlamenta koji se smatra konstituisanim kad je potvrđeno dve trećine mandata poslanika, skupštine opština i gradova smatraju se konstituisanim kad budu izabrani predsednik skupštine i postavljen sekretar skupštine.

SNS osvojila najviše mandata

Gradska izborna komisija je juče na 36. sednici usvojila Ukupan izveštaj o rezultatima izbora za odbornike Skupštine grada Beograda.

Kako je za Telegraf.rs rečeno u Gradskoj izbornoj komisiji, lista Srpske napredne stranke dobila je 48 mandata, a Socijalističke parije Srbije 8 mandata.

Sprska stranka Zavetnici osvojila je 4 mandata, lista Vladeta Janković - Ujedinjeni za pobedu Beograda 26 mandata, Nada za beograd, odnosno DSS i POKS, 7 mandata, Moramo (Ne davimo Beograd) 13 mandata,

Lista Boška Obardovića je dobila 4 mandata, a mandate nisu osvojili radikali, Suverenisti, Ruski manjinski savez, Ajmo ljudi, Nemanja Šarović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA